Dinamo stadion Dinamo Fotbal intern Noul stadion Dinamo

„Apar tot felul de nebuni care încurcă!” Președintele lui CS Dinamo a vorbit despre demolarea stadionului din „Groapă”

Stadionul Dinamo urmează să fie demolat până la finalul acestui an, iar în locul acestuia va fi construită o nouă arenă.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 18:31
Data actualizarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 18:40

În urmă cu aproximativ o săptămână, CNI a lansat în SICAP un contract de 1,02 milioane lei pentru realizarea studiului de fezabilitate a studiului topografic a celui geotehnic și prezentare 3D pentru proiectul „Arenă multifuncțională stadion Clubul Sportiv Dinamo, Șoseaua Ștefan cel Mare 7-9”.

„Nu se mai poate întâmpla nimic, lucrurile vor merge într-o direcție corectă (n.r licitația CNI). Sunt mulți timpi morți, în general apar contestații. Sportul are de suferit, pentru că stăm după alte interese. Dacă trecem peste aceste aspecte, putem să ne apucăm de demolare până la sfârșitul anului. Totul ține de acești timpi morți care întotdeauna au fost esențiali pentru a calcula durata.

Mai apar tot felul de nebuni care încurcă, blochează. Fiecare se gândește la interesul propriu, nu la Dinamo. Trebuie să așteptăm până la parcurgerea tuturor etapelor legale”, a declarat Ionuț Popa, potrivit playsport.ro.

25.000 de locuri va avea noul stadion al lui Dinamo

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunţat la festivitea organizată cu ocazia împlinirii a 74 de ani de existenţă de către CS Dinamo, că în curând vor începe lucrările de reconstrucţie ale noului stadion din Şoseaua Ştefan cel Mare, care va avea aproximativ 25.000 de locuri.

El a înmânat documentaţia necesară ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke, care ar urma să înceapă lucrările de reconstrucţie prin Compania Naţională de Investiţii.

Stadionul Dinamo a fost exclus de pe lista celor patru stadioane care trebuiau reconstruite în Capitală în vederea organizării de către România a patru partide la Campionatul European de fotbal din 2020 (desfăşurat în 2021), din cauza unor litigii juridice cu o societate a fostului acţionar al FC Dinamo, Nicolae Badea.

În cursul anului 2020 se luase decizia ca amplasamentul noului stadion Dinamo să fie pe actualul velodrom, aflat în spatele complexului sportiv din Şoseaua Ştefan cel Mare. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!