Fotbal intern

Valeriu Iftime pregătește următoarea lovitură! "E român cu mamă franțuzoaică"

Omul de afaceri anticipează cine va fi următorul fotbalist pe care-l va vinde.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 10 Noiembrie 2021, 08:39
Data actualizarii: Miercuri 10 Noiembrie 2021, 08:51

Valeriu Iftime, patronul echipei FC Botoșani, a reușit de când a intrat în fotbal să găsească soluția pentru a vinde fotbaliști pe sume importante. După ce jucătorii săi au devnit interesanți pentru FCSB, ulterior CFR și Universitatea Craiova au devenit foarte atente la elevii lui Marius Croitoru.

Întrebat cine va fi noul jucător care are potențial de a fi vândut pe o sumă consistentă la o formație importantă, omul de afaceri care conduce FC Botoșani a evidențiat un fundaș central, titular în naționala de tineret.

Racovițan, pariul lui Iftime

"Racovițan, care are și o educație aparte. E român cu mamă franțuzoaică, a învățat și carte, ceea ce e foarte important. Și ar mai fi Edjouma, un talent uriaș, eficient, nu întâmplător îl luase Hagi. Nu i-a găsit însă cheița fină!

A făcut-o Marius Croitoru și, dacă-l susținem cum trebuie, va deveni un transfer OK pentru noi. Sigur, nu cred că a luat-o cineva razna să fugă după el când a făcut doar câteva partide bune, dar poate în mercato se ivesc discuții mai apăsate", a declarat Iftime, într-un interviu pentru playsport.ro.

Născut pe 6 iunie 2000 în Dijon (Franța), Bogdan Racovițan e cotat la 300.000 de euro. A început fotbalul în Franța, la academia lui Dijon, iar la Botoșani a ajuns pe 6 februarie, în acest an.

  • Titular în echipa lui Croitoru, Racovițan a strâns până acum trei selecții în naționala condusă de Florin Bratu.
  • FC Botoșani se află la finalul turului sezonului regulat pe locul 4, cu 27 de puncte, la un punct distanță de ocupanta locului al treile, Universitatea Craiova (28). Lider e CFR (39), urmată de FCSB (31).

Valeriu Iftime: "Fotbalul este aproape un subiect pierdut"

Marți, în direct la Pro X, Iftime și-a exprimat opinia despre starea fotbalului românesc și despre valoarea naționalei.

"Oamenii care formează echipa națională nu mai sunt fotbaliști mari. Acum e greu când te iei la trântă cu Georgia. Vrem mai mult, dar nu putem mai mult. Matematica noastră arată că fotbalul românesc este într-o groapă totală. Fotbalul este aproape un subiect pierdut. Uitați cum se comportă patronii? Uitați cum se descurcă echipele susținute din bani publici? 

Am sentimentul că fotbalul este atât de jos încât nu mai știu ce să spun. E complicat pentru că ne lipsește școala. Responsabilitatea majoră este să creăm caractere, oameni educați", a declarat Iftime, marți dimineața, la Ora Exactă în Sport de la Pro X.

CITESTE SI
Modifică setările cookies