Dumitru Dragomir a ajuns la Curtea de Apel in aceasta dimineata in scandalul celor 3 mil euro din drepturi TV

Fostul presedinte al ligii profesioniste de fotbal, Dumitru Dragomir, a ajuns in urma cu putin timp in fata judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti. El incearca sa ii convinga pe magistrati ca ar fi momentul sa i se ridice controlul judiciar impus in scandalul in care e judecat pentru ca ar fi delapidat fondurile ligii profesioniste de fotbal, dosar in care a si fost retinut la un moement dat.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 31 Iulie 2015, 09:26
Data actualizarii: Vineri 31 Iulie 2015, 12:07

Jovial si relaxat, asa si-a facut aparitia in aceasta dimineata Dumitru Dragomir, fostul presedinte LPF, extrem de bronzat si imbracat in alb. Aceasta este imaginea unui fost presedinte al fotbalului romanesc care iata inca mai are probleme in justitie nelamurite.

Vorbim despre acel dosar controversat care in aprilie anul trecut a dus la retinerea lui Dumitru Dragomir pentru mai multe acuzatii de frauda. Judecatorii, la vremea respectiva, au refuzat sa-l aresteze preventiv si au preferat sa ii impuna un control judiciar, care astazi, dupa 15 luni, este inca valabil.

In acest scandal, Mitica Dragomir este suspectat ca si-ar fi "tras" aproximativ 3 milioane de euro din drepturile TV platite de cei care transmit meciurile din Liga I si nu ar fi facut-o oricum, ci s-ar fi folosit de un mecanism si o retea de evaziune fiscala, astfel incat totul sa para corect.

Iata insa ca Dumitru Dragomir a ajuns in fata unui judecator al Tribunalului, acolo se judeca in prima instanta acest proces. Este un dosar extrem de complicat si foarte stufos. In acest dosar, alaturi de Mitica Dragomir mai sunt judecatae si alte 56 de persoane. Vorbim despre administratori de firme care ar fi facut adevarate lanturi de evaziune fiscala.

Pana la urma, lui Mitica Dragomir i se reproseaza doua acuzatii: cea de evaziune fiscala si cea de delapidare. Chiar si asa, acesta considera ca nu este vinovat. Ca practic i se reproseaza lucruri pe care le-ar fi facut cand, spune el, nu era presedinte LPF. Si oricum toate acele plati facute de LPF catre firme, lucru care i-a fost reprosat si lui de catre procurori s-ar fi facut cu aprobarea Adunarii Generale a celor care decid soarta fotbalului romanesc si implicit soarta tuturor fondurilor castigate de LPF.

Este si motivul pentru care astazi Mitica Dragomir incearca sa-i convinga pe judecatorii Curtii de Apel Bucuresti sa-i ridice controlul judiciar. Nu este o chestiune care impune foarte multe restrictii. Doar una, ce-i drept, cea de a parasit teritoriul Romaniei. El vrea sa se miste liber prin Europa.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!