Fotbal intern

GALERIE FOTO Ultima ispravă a ”tricolorului” cu un meci și un gol la națională, care încă joacă la aproape 58 de ani

Constantin Varga a evoluat în anii '80-'90 la Poli Timișoara și Dinamo și acum trei decenii a înscris în amicalul România - Mexic 2-0.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Mai 2022, 12:07
Data actualizarii: Luni 09 Mai 2022, 12:15

Dacă în urmă cu o lună înscria în campionatul județean din Timiș, Constantin Varga (58 de ani pe care-i va împlini în septembrie), fostul fundaș-golgheter din Divizia A din anii '80-'90, când a jucat la Poli și Dinamo, a fost aproape de o nouă performanță în ultima etapă de campionat.

Varga, care evoluează la AS Obilic Sânmartinu Sârbesc, lider în Liga a VI-a (”Promoție”), a nimerit transversala după o ”torpilă” de senzație trimisă din cercul de la centrul terenului în 2-0 cu Inter Foeni, scrie SportTim. 

La cei aproape 58 de ani ai săi, veteranul a jucat aproape tot meciul disputat în week-end, fiind înlocuit în minutul 85, mai precizează sursa citată.

I-a dat gol celebrului Jorge Campos în România - Mexic 2-0 din 1992

Consacrat pe postul de fundaș stânga, fotbalistul născut în Timișoara înscria pe bandă rulantă în Divizia A din anii '90, cea mai bună performanță a sa fiind reprezentată de cele 13 goluri înscrise pentru Poli în campionatul 1993-1994.

Titi Varga a prins și o selecție la naționala României, pe atunci antrenată de Cornel Dinu: în singurul meci jucat pentru ”tricolori”, amicalul 2-0 cu Mexic de la București din august 1992, el a fost titular și a deschis scorul. 

Cealaltă reușită a României a fost semnată de Ilie Dumitrescu, iar în poarta Mexicului se afla celebrul Jorge Campos.

Foto: Iosif Canea/SportTim

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies