Fotbal intern

Transformarea lui Mirko Pigliacelli! „Nebunul frumos” din poartă Universității Craiova 

Mirko Pigliacelli a învins orice obstacol de când a sosit la Craiova. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Octombrie 2021, 23:57
Data actualizarii: Vineri 22 Octombrie 2021, 01:48

Mirko Pigliacelli (28 ani) a sosit la Universitatea Craiova în ianuarie 2019, când oltenii le-au plătit 300.000 de euro celor de la Pro Vercelli. 

În cele două sezoane petrecute în Bănie, italianul a bifat 138 de meciuri pentru Universitatea Craiova, reușind să blocheze poarta în 56 de partide. Însă, portarul a avut un moment de cumpănă în acest sezon, când Mihai Rotaru l-a achiziționat pe David Lazar (30 ani), liber de contract de la Astra Giurgiu. 

Însă, Marinos Ouzounidis, fostul tehnician al Craiovei, a mizat tot pe Pigliacelli în Supercupa României, contra CFR-ului, iar portarul l-a răsplătit. A apărat două loviturile de departajare ale lui Păun și Omrani și i-a câștigat Uninersității Craiova un trofeu, iar la finalul partidei a șocat când a declarat că penalty-urile nu se antrenează. 

Nemulțumit de jocul echipei sub comanda lui Ouzounidis, Mihai Rotaru l-a convins pe Laurențiu Reghecampf să semneze un contract cu Universitatea Craiova până în 2023. Iar fostul antrenor al FCSB-ului a mizat în primele două meciuri, returul cu FK Laci, 0-0, și partida cu FC Botoșani, 1-2, din campionat, pe David Lazar. 

Așteptându-și șansa, Pigliacelli a profitat din plin de momentul în care Reghecampf l-a folosit integralist, în meciul cu FC Voluntari, 3-0. Italianul a avut evoluții solide, iar noul antrenor nu l-a mai putut scoate din poartă, ajungând să fie titular 10 meciuri consecutive.

O contribuție enormă în progresul italianului l-a avut Florin Tene, actualul antrenor de portari de la Universitatea Craiova, unul dintre goalkeeperii de top ai României în anii '90, om care i-a avut elevi, printre alții, pe Tătărușanu, Pantilimon, Silviu Lung Jr sau Florin Niță. 

Cu doar 1,84 m înalțime și niște calități total aticipe unui portar, excelent la executarea penalty-urilor și cu un joc de cap extraordinar, Mirko Pigliacelli a ajuns să fie unul dintre cei mai buni portari din campionatul românesc. Italianul pare că nu poate fi oprit de nimic, nici măcar de critici sau de obstacolele din carieră. 

CITESTE SI
Modifică setările cookies