Fotbal intern

SPECIAL | Jucătorul adus de Rednic la Dinamo a fost lansat în fotbalul profesionist de o femeie antrenor!

Fotbalistul a fost pregătit de tehniciană două sezoane în Ligue 2.

Cătălin Parfene
Data publicarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 10:00
Data actualizarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 10:03

Mijlocașul defensiv Michel Espinosa (28 de ani), care este așteptat să semneze în curând cu Dinamo, a debutat în fotbalul profesionist la Clermont, în Ligue 2, fiind descoperit de Corinne Diacre, prima femeie devenită antrenor principal în fotbalul profesionist masculin din Franța.

Francezul născut în Camerun evolua la amatorii de la Trelissac FC, în liga a patra franceză. La 21 de ani, a fost remarcat de Diacre, iar antrenoarea lui Clermont a fost cea care a insistat pentru transferul din vara lui 2015.

Antrenoarea lui Espinosa a devenit apoi selecționer

Cu Diacre pe bancă, Espinosa a bifat două sezoane ca titular în Ligue 2. A trecut și prin două accidentări destul de serioase, dar antrenoarea l-a susținut. 

”Am avut mult de tras pentru a reveni, dar Corinne Diacre m-a sprijinit și mi-a redat încrederea”, spunea la acel moment fotbalistul.

Însă Corinne Diacre a plecat de la Clermont în august 2017, fiind numită selecționer al echipei naționale feminine a Franței. Mijlocașul a devenit rezervă și a plecat și el după câteva luni de la gruparea din eșalonul secund. 

A mai jucat în Croația și Bulgaria

Pentru Michel Espinosa au urmat mai multe experiențe scurte, la Laval (liga a treia franceză), Istra 1961 (prima ligă croată) și Lyon La Duchere (din nou liga a treia franceză). 

În sezonul trecut a evoluat 25 de meciuri, dintre care 20 ca titular, la Botev Plovdiv, echipă care a terminat pe locul 10 în prima divizie din Bulgaria.

Articole pe subiect
CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies