"S-a folosit ilegal palmaresul!" Reacția lui Marius Lăcătuș după ce a venit verdictul în cazul procesului dintre FCSB și CSA

csa steaua FCSB Marius Lacatus Fotbal intern Marius Lăcătuș și Victor Pițurcă / Foto: Imago Images
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Mai 2024, 10:11
Data actualizarii: Sambata 18 Mai 2024, 10:14

FCSB a pierdut "războiul" cu CSA Steaua în privința palmaresului și a însemnelor clubului "Steaua".

După emiterea motivării, CSA Steaua a emis un comunicat dur la adresa rivalei, notând faptul că din motivarea Curţii de Apel Bucureşti reiese că îi aparţine ”palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, din 1947 şi până în 1998” 

Fostul stelist Marius Lăcătuș a comentat pe baza acestui subiect, susținând că acum CSA Steaua ar trebui să înceapă un nou proces pentru recuperea prejudiciului cauzat de FCSB prin folosirea abuzivă a mărcii "Steaua".

"E un lucru bun făcut de CSA Steaua acest comunicat. Mai departe, sunt sigur că vor acționa în ceea ce înseamnă prejudiciul financiar, că s-ar fi folosit ilegal palmaresul și însemnele Stelei în perioada 2003 - 2017. Sunt curios ce se întâmplă", a spus Marius Lăcătuș, potrivit Digisport.

Istoricul războiului FCSB - CSA Steaua din ultimii cinci ani

Pe data de 5 iulie 2019, Tribunalul București a luat o decizie importantă cu privire la procesul dintre cele două entități. Prin sentința 1628/2019 s-a stabilit că palmaresul echipei de fotbal din perioada 1947-2003 (de la data înființării clubului și până când Gigi Becali a preluat oficial echipa, aparține Clubului Sportiv al Armatei Steaua București.

În 28 iunie 2021, Curtea de Apel București a schimbat parțial decizia luată de Tribunalul București prin decizia 1034A și a hotărât că Clubul Sportiv al Armatei Steaua București deține palmaresul din 1947 până în 1998, adică până la privatizarea clubului prin înființarea AFC Steaua, condusă de Viorel Păunescu.

În 28 martie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție a retrimis cazul spre rejudecare la Curtea de Apel București pentru ca instanța să se pronunțe asupra palmaresului din perioada 2003-2017. Mai exact, de la data preluării clubului de către Gigi Becali și până la apariția FCSB-ului. ÎCCJ a menținut atunci decizia luată de Curtea de Apel, potrivit căreia palmaresul Stelei aparține CSA Steaua.

Cum problema palmaresului până în 2003 a fost deja tranșată, judecătoarele CAB Andreea Dumbrăveanu și Alina Buculei s-au pronunțat direct pe palmaresul din perioada 2003-2017. S-a hotărât astfel că FCSB nu poate emite vreo pretenție asupra palmaresului din perioada amintită anterior, în care a activat sub numele de Steaua București, după ce s-a demonstrat faptul că Gigi Becali nu a preluat niciodată palmaresul istoric al echipei.

Astfel, cererea formulată de FCSB pentru utilizarea palmaresului din perioada 2003-2017 a fost respinsă ca neîntemeiată, scrie site-ul luju.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!