Ipoteza SOC in cazul lui Dinamo! Ionut Negoita ar controla in continuare clubul! Cum ar fi preluat Cortacero actiunile clubului

Ipoteza SOC in cazul lui Dinamo! Ionut Negoita ar controla in continuare clubul! Cum ar fi preluat Cortacero actiunile clubului

Ionut Negoita i-a vandut clubul Dinamo lui Pablo Cortacero, un reprezentant al firmei Benel International. 

In mai 2018, Ionut Negoita a mutat actiunile sale de la SC Dinamo 1948 SA pe firma Lotus Perfect Products SRL, avandu-l drept actionar unic pe George Draghia. Potrivit celor de la Fanatik, ca sa-i predea lui Cortacero fraiele lui Dinamo, Negoita a apelat la George Draghia, care in acel moment detinea 72,87% din actiunile lui SC Dinamo 1948 SA. Astfel, nu s-a realizat o cesiune de actiuni intre Lotus si Cortacero, ci s-a procedat la o majorare de capital social. Acesta a fost marit de la 200 la 2.200 de lei, dupa ce Cortacero ar fi facut tranzactia bancara de 2000 de lei, asociindu-se astfel cu Draghia. 

Dupa aceasta majorare de capital, Draghia a mai ramas cu doar 9% din actiunile Lotus, iar Cortacero care a fost numit si administrator pentru trei ani, a devenit actionar majoritar cu 91% din procente. 

(Sursa FOTO: Fanatik)

Conform aceleiasi surse, Cortacero a platit in luna septembrie 200 de lei pentru a prelua si restul procentelor de la Draghia, devenind asociat unic al Lotus, care detine 72,87% din SC Dinamo 1948 SA. O mentiune interesanta este aceea ca Pablo Cortacero nu ar putea instraina nicio actiune de la Lotul fara acordul vanzatorului, potrivit celor de la Fanatik. Documentul cu pricina a fost gasit in Registrul Actionarilor, iar mentiunea spune in felul urmator: "Actiunile SC Lotus Perfect Products SRL, mentionate la punctul 1 din prezentul, au interdictie de instrainare, cu exceptia cazului in care exista acordul prealabil al fostului vanzator si sunt ipotecate in A.E.G.R.M cu avizul nr. 2018-00050023209872-PEL."

Documentul a fost semnat de catre actualul presedinte al Consiliului de administratie, Constantin Eftimescu. Conform aceleiasi surse, Negoita ar fi creat aceasta firma in 2018 pentru a-i achita fostului presedinte Nicolae Badea o datorie de 2 milioane de euro. Actiunile de la SC Dinamo 1948 SA, detinute de Lotus, ar fi controlate in urmarea a creantei de 2 milioane de euro de catre Ionut Negoita. Contractul de ipoteca ar fi valabil pana la data de 16 mai 2023, ori pana cand lui Negoita i se plateste creanta din partea firmei Lotus. Conform aceleasi surse, prin creanta de 2 milioane de euro, Negoita acele 72,87% de procente ar fi detinute tot de Negoita, iar spaniolii nu au o putere mare de decizie.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Joe Biden a depus jurământul în calitate de preşedinte al SUA: „Aceasta este ziua Americii, a democraţiei”
BRAT

Modifică setările cookies