CS Faurei Banel Nicolita Cristi Bud Fotbal intern

Bănel Nicoliță, transfer spectaculos la CS Făurei! A convins un dublu campion al României să joace la echipa brăileană

CS Făurei, formația lui Bănel Nicoliță, evoluează în eșalonul al treilea al fotbalului românesc.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Februarie 2022, 14:11
Data actualizarii: Luni 14 Februarie 2022, 14:47

CS Făurei, echipa lui Bănel Nicoliță, fost fotbalist și în Ligue 1, luptă pentru salvarea de la retrogradare și a reușit un transfer spectaculos.

Formația brăileană situată pe antepenultimul loc, 8, din Seria a doua a Ligii a III-a, a reușit să-l transfere pe atacantul Cristi Bud, ultima dată la Dunărea Călărași, scrie Liga2.ro.

Cristi Bud a jucat ultima dată la Călărași

Dublu campion al României cu CFR Cluj, Cristi Bud nu mai jucase din vara trecută, de când s-a despărțit de fosta echipă condusă de Cristi Pustai. 

În vârstă de 36 de ani, băimăreanul de 1,84 m a debutat în Liga 1 în 2009, pe când evolua la Mediaș, în eșecul de la Galați, scor 1-3 cu Oțelul. Cristi Bud a strâns în Liga 1 176 de meciuri și a marcat de 45 de ori, în timp ce în eșalonul al doilea al fotbalului românesc a evoluat în 73 de meciuri și a înscris 32 de goluri.

  • De echipa finanțată de Bănel Nicoliță se ocupă Aurel Nicoliță, fratele fostului jucător de la Steaua.

Nicoliță, un tip care frapează prin sinceritate, a povestit recent experiența sa de la Saint-Etienne. În primul sezon la Saint-Etienne (2011/2012), Nicoliță a jucat în 20 de meciuri, reușind trei goluri și șase pase decisive. A urmat o stagiune marcată de accidentări pentru jucătorul din Făurei, în care a avut doar trei apariții în meciurile ulterioare, iar apoi a fost împrumutat la o altă formație din Ligue 1, FC Nantes

"Când am ajuns acolo, mi-a fost greu. Antrenorul mi-a spus: 'Dacă nu vorbești franceză, nu poți să joci, nu poți să te integrezi'. Băi frate, ce fac acum? Am luat dicționarul frumos, iar în trei luni am învățat. Mai aveam un prieten, care mă mai ajuta. După trei luni mă duc la prima conferință de presă.

Mă întreabă antrenorul înainte dacă sunt sigur, dacă vreau să mă duc. Mă duc, nu e problemă! Aveam niște emoții... 20 de jurnaliști, primea conferință a mea. Eram și pe val, aveam trei goluri atunci, vreo două-trei pase de gol, eram bombă cu ceas. Și gândește-te că nu juca Aubameyang.

M-am dus la conferință și au început să-mi pună întrebări. Îți dai seama, nu mă duceam să vorbesc lung. Am fost scurt în frază, m-am descurcat și de atunci am prins și eu încredere. Îmi era foarte greu. Dacă nu știai franceză, nu vorbeau cu tine. Francezii aveau și ură, eu fiind și puțin brunețel", a spus Bănel Nicoliță, la emisiunea Fiță cu Adiță.

  • Aventura lui Bănel Nicoliță în Franța a durat trei ani (2011-2014).
  • După aproximativ opt luni în care a fost liber de contract, mijlocașul era transferat de Gică Hagi la FC Viitorul.
  • Ulterior, fostul internațional a mai jucat la ASA Târgu Mureș și Aris Limassol.
Modifică setările cookies