FOTO A făcut 3-3 cu FCSB, la 16 ani! „Eroul” din finala Cupei României poate lăsa rezervă pe Ghencea un titular din Superligă

SuperCupa Romaniei Corvinul Hunedoara FCSB Florin Maxim Stefan Lefter Fotbal intern
Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 12:42
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 13:03

La 19 ani, Ștefan Lefter are o experiență fotbalistică la care alți jucători doar visează. 

Născut în noiembrie 2004, Ștefan Lefter este portarul care a oferit un ajutor decisiv Corvinului Hunedoara, la loviturile de departajare ale finalei Cupei României, disputate cu Oțelul Galați.

Tânărul goalkeeper al clubului hunedorean cu o înălțime de 1,87 metri s-a întins excepțional pentru a para două penalty-uri consecutive; reușitele sale au contribuit și la a treia ratare conturată de gălățeni, al treilea șut fiind expediat pe lângă poartă.

  • Galeriile celor de la Steaua și Corvinul sunt înfrățite / Foto - Gabriel Chirea

În Supercupă, Ștefan Lefter îl poate lăsa rezervă pe Florin Iacob, fostul portar al arădenilor

  • 21 septembrie 2021: Hunedoara - FCSB 3-5 (3-3 după 90 de minute), în Cupa României

Dar penalty-urile apărate la Sibiu nu sunt singurele performanțe de răsunet ale portarului ieșean.

În septembrie 2021, pe când avea doar 16 ani, Ștefan Lefter apăra 120 de minute în meciul Hunedoara - FCSB, încheiat 3-3, după primele 90 de minute.

Ștefan Lefter a apărat două penalty-uri în finala Cupei României

De la 0-3, hunedorenii au înscris trei goluri, conturând o revenire incredibilă. Pe parcursul acelei partide, Ștefan Lefter a fost, inevitabil, unul dintre cei mai buni oameni ai trupei antrenate de Florin Maxim, semnând o serie de parade impresionante, la doar șaisprezece ani, împotriva unor fotbaliști precum Constantin Budescu. 

Cu ocazia Supercupei României, programate joi, 4 iulie, de la ora 20:00, Ștefan Lefter îl poate lăsa rezervă pe Florin Iacob, fostul portar titular al echipei UTA Arad.

„Jucăm cu campioana României. Nu ai cum să nu fii 100% concentrat la meci. Ne dorim foarte mult să câștigăm acest meci.

Suntem destul de siguri pe noi și va fi un meci foarte frumos, din punctul meu de vedere. Cred că va fi un meci deschis, deoarece și noi, și ei avem un joc frumos și nu ne închidem,” a prefațat Ștefan Lefter, pentru canalul de YouTube al Corvinului Hunedoara, derularea ediției 2024 a Supercupei României.

La 30 de ani, Iacob dispune de o experiență net superioară lui Ștefan Lefter și îi va oferi constant o competiție grea, în cadrul echipei, de-a lungul sezonului care urmează. 

FCSB - Corvinul se joacă joi, 4 iulie, de la ora 20:00 și va fi transmis live text pe www.sport.ro.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!