UEFA Ungaria Ungaria Mare Fotbal extern

NEWS ALERT UEFA, răspuns oficial după ce maghiarii au susținut că au primit ”undă verde” pentru steagurile cu ”Ungaria Mare”

UEFA a emis un răspuns oficial, după ce Federația Ungară de Fotbal a făcut cerere pentru ca fanii maghiară să poată afișa steagul ”Ungariei Mari”.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Martie 2023, 17:06
Data actualizarii: Miercuri 22 Martie 2023, 17:16

Cererea a fost făcută de Sandor Csany (69 ani) președintele Federației, care este și vicepreședinte UEFA și FIFA, la începutul lunii februarie.

Maghiarii au susținut că au primit un răspuns pozitiv, dar UEFA neagă că a acceptat afișarea însemnelor cu Ungaria Mare la competițiile organizate de forul european.

Mai mult, în răspunsul oficial emis pentru Știrile PRO TV și Sport.ro, UEFA menționează faptul că va aplica ”măsurile necesare” în cazul în care acest lucru se va întâmpla.

Răspunsul UEFA: ”Nu am aprobat utilizarea unor astfel de steaguri sau bannere”

”Stimate domn,

UEFA este la curent cu toate articolele din presă care susțin că a aprobat utilizarea steagurilor și bannerelor cu ”Ungaria istorică” în meciurile competițiilor UEFA.

Pentru a evita orice dubiu, UEFA nu a aprobat în niciun moment utilizarea unor astfel de steaguri sau bannere, iar prezența unor astfel de bannere poate duce la consecințe disciplinare. Federația Maghiară de Fotbal a fost informată în mod corespunzător în consecință și a recomandat, de asemenea, msăurile necesare pentru a evita ca aceste bannere să fie afișate în competițiile organizate de UEFA.

În cazul în care este afișat un steag sau un banner, UEFA va evalua problema și, eventual, va impune sancțiuni disciplinare în conformitate cu Regulamentul disciplinar al UEFA”, se arată în răspunsul forului european, emis pentru Știrile PRO TV și Sport.ro.

Comunicatul Federației Maghiare de Fotbal 

„Federația Maghiară a cerut o poziție clară din partea UEFA și FARE în subiectul permisiunii de a arăta un simbol istoric. Acceptând argumentele Federației, cele două organizații au concluzionat că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale drapelului arpadian nu constituie comportament rasist, însă același lucru nu se aplică pentru simbolurile adiționale și inscripțiile puse pe drapel, asemenea și scandărilor fanilor.

Bazându-ne pe aceste lucruri, Federația va permite introducerea drapelurilor la următoarele două meciuri. FIFA și FARE și-au trimis răspunsurile către Federația Maghiară în legătură cu cele două meciuri organizate ale echipei naționale. Așa cum era de așteptat, cele două organizații continuă să lupte împotriva excluderii, incluzând rasismul, astfel că vor continua să pedepsească drapelurile care poartă astfel de mesaje și constituie motiv de pedeapsă disciplinară.

Ca rezultat al negocierilor, Federația permite drapelurile care simbolizează respectul față de Ungaria istorică și solidaritatea față de fanii de peste frontieră, să fie aduse la stadion, sub următoarele condiții:

- să conțină doar harta Ungariei Mari, nu alte simboluri sau inscripții;

- pe ele pot fi doar culorile roșu, alb și verde;

- acesta trebuie prezentat, în modul obișnuit, cu conținutul și controlul pentru prevenția focului;

- drapelul de pe stadion nu poate să împiedice fanii de pe stadion să urmărească meciul.

În același timp, fanii noștri ar trebui să știe că dacă un mesaj rasist sau politic este pus pe drapel, atașat lui sau pe lângă el, va duce la măsuri disciplinare, astfel fanii noștri se protejează pe ei, alți fani din jurul lor, în mod contrar fac rău atât echpei cât și precepției asupra fotbalului maghiar. Pe lângă asta, Federația cere fanilor să se abțină de la toate formele de ură sau excludere. Ura nu este o cale!”, se arată în comunicat.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!