Ungaria Mare Federatia Maghiara de Fotbal FRF UEFA Ungaria Nationala

NEWS ALERT Ungaria a mințit! Precizările FRF legate de anunțul federației de la Budapesta cu privire la steagurile cu ”Ungaria Mare”

Forul de la București a primit răspunsul oficial de la UEFA.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Martie 2023, 09:37
Data actualizarii: Miercuri 22 Martie 2023, 09:45

FRF a publicat în această dimineață pe site-ul oficial ”precizările Federației Române de Fotbal ca urmare a anunțului făcut de Federația Maghiară de Fotbal”, cu privire la folosirea steagului Ungariei Mari pe stadioane la meciurile naționalei de la Budapesta.

Astfel, ”Federația Română de Fotbal a solicitat forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal.

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

”UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate”

UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene”, se anunță în comunicatul postat pe site-ul oficial al FRF.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!