Starul lui Tottenham Son Heung-min întinerește cu un an! Legea a intrat în vigoare

Son Heung-Min Coreea de Sud Tottenham Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Iunie 2023, 18:37
Data actualizarii: Joi 29 Iunie 2023, 18:44

Toți cetățenii din Coreea de Sud au devenit mai tineri cu un an sau chiar cu doi ani, după ce legea care elimină "vârsta coreeană" a intrat în vigoare.

Până acum, legea din Coreea de Sud prevedea faptul că toți cetățenii au vârsta de un an la naștere. Asta pentru că era contabilizat și timpul petrecut în pântecele mamei. De asemenea, conform legislației anterioare, toți cetățenii îmbătrâneau cu un an pe 1 ianuarie, nu de ziua lor de naștere. Acum totul se schimbă.

Son Heung-min întinerește cu un an

Așadar, Coreea de Sud trece acum la sistemul recunoscut în restul lumii, unde oamenii îmbătrânesc de ziua lor. Din acest motiv, toți sud-coreenii întineresc! Printre ei se numără și Son Heung-min, starul lui Tottenham Hotspur.

Son Heung-min e născut pe 8 iulie 1992, astfel că va împlini 31 de ani în această vară. În Anglia vârsta lui este deja considerată 30 de ani, însă în Coreea de Sud era considerat deja ca fiind un om în vârstă de 31 de ani. Acum și în Coreea de Sud este un cetățean în vârstă de 30 de ani, până pe 8 iulie.

Schimbarea sistemului a fost adusă de noul președinte, Yoon Suk-yeol. El a spus încă din campanie că va elimina "vârsta coreeană", deoarece acest sistem a generat costuri inutile și multe situații ciudate. De exemplu, un copil născut pe 31 decembrie ar fi împlinit 2 ani pe data de 1 ianuarie a noului an. Acum totul devine normal.

Coreea de Sud era ultima țară din Asia care avea un astfel de sistem în vigoare. De exemplu, Japonia l-a eliminat în 1950. De asemenea, Coreea de Nord a renunțat la "vârsta coreeană" încă din 1980.

Son Heung-min, idol în Coreea de Sud

Om de bază la Tottenham, Son Heung-min este cu adevărat un erou local în țara sa natală. El are la activ 111 selecții pentru echipa națională, pentru care a marcat 37 de goluri.

Son ocupă locul 3 în clasamentul marcatorilor all-time din istoria naționalei. Lider este Cha Bum-kun, cu 58 de goluri. Pe locul 2 se află Hwang Sun-hong, cu 50 de reușite.

Son Heung-min mai are contract cu Tottenham până în 2025. El joacă în Premier League din 2015, când a fost transferat de la Bayer Leverkusen.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!