Papa Francisc, DAT AFARA din vestiarul echipei preferate: "Ce cauta preotul asta aici?" Intamplare povestita dupa 16 ani de Basile

San Lorenzo Alfio Basile Argentina Papa Francisc Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 Septembrie 2014, 14:09
Data actualizarii: Miercuri 24 Septembrie 2014, 14:59

Papa Francisc, primul papa originar din America de Sud, este cunoscut pentru pasiunea sa pentru fotbal si pentru clubul San Lorenzo. Acesta a trecuta insa printr-o experienta mai putin obisnuita pe cand echipa era antrenata de Alfio Basile.

Ajuns la 70 de ani, Alfio Basile, fostul selectioner al nationalei Argentinei si antrenor al lui Velez, Atletico Madrid, San Lorenzo si Boca Juniors, a decis sa renunte, cel putin pentru moment, la fotbal. Fostul mare antrenor nu a iesit insa complet din fenomen, ci continua sa fie un fin observator al fotbalului din tara sa.

Fostul tehnician, care a stat pe banca nationalei Argentinei la esecul cu Romania de la turneul final din 1994, a acordat in aceste zile si un interviu postului public din tara sa, acesta povestind cateva dintre cele mai importante momente ale carierei sale, dar si cateva dintre cele mai amuzante...sau mai bizare :)

Basile a povestit un episod din perioada in care antrena San Lorenzo, echipa preferata a Papei. Acesta l-a dat afara pe Papa Francisc, care era la acea vreme Arhiepiscop de Buenos Aires, din vestiarul echipei.

"Ne pregateam pentru un meci, iar presedintele clubului, Fernando Miele, mi-a spus ca un preot va veni sa ii binecuvanteze pe fotbalisti si sa ii salute. Mi-a zis ca e un preot care vine mereu si care ii cunoaste foarte bine. Eu n-am vrut sa isi piarda concentrarea si i-am zis sa nu ne deranjeze. Oricum echipa nu castigase deloc cand el venise acolo, asa ca de ce sa mai vina?", a povestit Basile.

La multi ani distanta, in 2013, antrenorul s-a intalnit cu fostul sau sef de la San Lorenzo, moment in care a aflat cine era de fapt preotul.

"Ai vazut cine a fost numit Papa? El e cel caruia i-ai zis sa plece din vestiarul lui San Lorenzo", i-a transmis Miele tehnicianului de 70 de ani.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!