Ucraina Campionatul Mondial 2018 CM 2018 preliminarii CM 2018 Rusia Fotbal extern

Nationala care se bate pentru calificarea la Mondial doar pentru a REFUZA participarea. Rusii sustin ca Ucraina va boicota CM din 2018

Ucraina se pregateste sa boicoteze Cupa Mondiala din 2018, care va avea loc in Rusia, in cazul in care selectionata ucraineana va reusi sa obtina calificarea, anuntă ziarul rus Izvestia, care citeaza surse din cadrul Federatiei de fotbal de la Kiev. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Septembrie 2016, 14:08
Data actualizarii: Joi 08 Septembrie 2016, 14:15

"Oficialii ucraineni cauta o varianta prin care tara sa renunte voluntar la participare la faza finala a Cupei Mondiale 2018, in cazul in care selectionata nationala va obtine calificarea", sustin sursele respective. 

Ucraina, care are o singura prezenta la un Campionat Mondial - atingand sferturile de finala la turneul din 2006, desfasurat in Germania - nu crede ca "tensiunea din relatiile cu Rusia va disparea in timpul turneului". 

Federatia de la Kiev nu a dorit sa comenteze informatiile din presa rusa, insa purtatorul de cuvant al nationalei Ucrainei, Alexandr Glivinski, le-a calificat drept "inventii". 

In aceeasi linie, reprezentatul FIFA in spatiul fost sovietic, Valeri Ciuhri, considera ca zvonurile privind un posibil boicot drept o manevra de relatii publice a politicienilor ucraineni. 

Selectionata Ucrainei are o misiune dificila in grupa sa de calificare la CM 2018, din care mai fac parte echipele Croatiei, Turciei, Islandei, Finlandei, precum si nou-aparuta Kosovo. Cu legendarul Andrei Sevcenko pe banca, ucrainenii au debutat in actualele preliminarii cu un egal impotriva Islandei, la Kiev, insa puteau sa castige daca nu ratau un penalty, prin Konoplianka, in minutul 83. 

Modifică setările cookies