Motivul incredibil pentru care familia lui Emiliano Sala pierde despagubirea de 700.000 € dupa moartea fotbalistului

Emiliano Sala cardiff city despagubiri Fotbal extern Motivul incredibil pentru care familia lui Emiliano Sala pierde despagubirea de 700.000 € dupa moartea fotbalistului
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 21 Februarie 2019, 14:26
Data actualizarii: Joi 21 Februarie 2019, 15:05

O eroare birocratica poate duce la anularea despagubirii de 700.000 de euro ce ar fi trebuit sa ii revina familiei lui Emiliano Sala.

Familia lui Emiliano Sala ar putea sa piarda despagubirea de 700.000 de euro ce ar fi trebuit sa ii revina in urma disparitiei tragice a fotbalistului, si asta din cauza unei erori administrative a clubului Cardiff City.

Sala a murit dupa ce avionul in care se afla s-a prabusit in Canalul Manecii, pe 21 ianuarie, la doar doua zile dupa ce clubul sau a inregistrat la Liga transferul de 18 milioane de euro.

In contractele jucatorilor exista o asigurare de viata, in care sunt specificate despagubirile, insa familia lui Sala ar putea sa ramana fara suma de 700.000 de euro ce trebuia sa ii revina in urma mortii fotbalistului.

Si asta pentru ca cei din conducerea lui Cardiff nu au inregistrat corect transferul lui Sala la Liga.

Acte lipsa in dosarul de transfer


Concret, Daily Mail scrie ca in dosarul de transfer erau cateva greseli si documente lipsa, iar Liga ceruse ca mai multe hartii sa fie modificate.

Acest lucru presupunea ca Emiliano Sala sa mai semneze cateva documente. Un lucru banal, in mod normal, insa fotbalistul nu a mai apucat sa semneze actele, asa ca dosarul de transfer a ramas incomplet, iar asigurarea nu este valabila.

Scandal pe bani: Cardiff nu mai vrea sa plateasca transferul


Oficialii lui Cardiff City nu mai vor sa platesca suma de transfer de 15 milioane de lire sterline celor de la FC Nantes, clubul de la care il achizitionasera pe Sala.

In acest moment, oficialii galezi se gandesc serios sa il dea in judecata pe Willie McKay, impresarul care a intermediat transferul, dupa ce s-a descoperit intr-un email trimis fotbalistului ca ar fi difuzat informatii false pentru a creste pretul in mod artificial si a ajuta clubul la care argentinianul era legitimat.

Practic, acesta ar fi inventat povesti despre interesul unor cluburi rivale pentru a obtine o suma de transfer mai mare pentru Nantes si un comision mai mare pentru el. Conducerea clubului din Premier League crede ca acest gest poate fi incadrat la "manipulare a pretului" ("price manipulation") si ca ar putea obtine castig de cauza in instanta. 

Cardiff trebuie sa plateasca prima transa din suma de transfer catre Nantes, putin peste 5 milioane de lire sterline, pe 27 februarie, dupa ce partile au convenit pentru o prelungire de 7 zile pana la termenul limita. Initial, Cardiff a anuntat ca ar putea sa nu plateasca suma de transfer, din moment ce jucatorul nu a apucat sa joace niciun meci in tricoul sau, in timp ce Nantes a anuntat ca isi va cauta dreptatea in tribunal, daca nu primeste suma integrala. Dupa mai multe comunicari oficiale transmise intre cele doua cluburi, acestea au ajuns la o solutie de compromis. Se crede ca echipa galeza are in vigoare asigurari in valoare de 16 milioane de lire sterline pentru fiecare fotbalist aflat sub contract, inclusiv pentru Sala, dar ca asteapta sa vada daca indeplineste conditiile pentru a fi despagubita.

Air Accident Investigation Branch (AAIB), autoritatea nationala britanica care investigheaza accidentele aeriene, urmeaza sa publice astazi primul raport despre prabusirea avionului si decesul fotbalistului de 28 de ani. McKay a organizat mai multe zboruri pentru Sala si clubul din Cardiff, inclusiv cel cu avionul Piper Alpha in care noua achizitie a clubului si-a pierdut viata.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!