Israel Cupa Mondiala U20 Indonezia Fotbal extern

Continuă scandalul! FIFA schimbă țara gazdă a Cupei Mondiale, după ce naționala Israelului a fost interzisă

FIFA a decis miercuri să retragă Indoneziei dreptul de organizare a Cupei Mondiale U20, după ce un oficial al ţării asiatice a refuzat să primească echipa Israelului pe insula Bali.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Martie 2023, 21:48
Data actualizarii: Miercuri 29 Martie 2023, 21:47

FIFA a retras Indoneziei dreptul de organizare a Cupei Mondiale U20

Wayan Koster, guvernatorul din Bali, a anunţat săptămâna trecută că refuză să găzduiască meciurile echipei de tineret din Israel pe teritoriul insulei pe care o guvernează: „Administraţia Provincială Bali solicită Ministerului Sportului să interzică echipei Israelului să concureze în Bali. Noi nu acceptăm participarea echipei din Israel”, aceasta a fost propunerea făcută de Koster guvernului indonezian, în condiţiile în care între Indonezia şi Israel nu sunt relaţii diplomatice".

Anunţul lui Koster, care a fost susţinut şi de alţi politicieni indonezieni, a obligat FIFA să anuleze tragerea la sorţi a competiţiei, care ar fi urmat să se desfăşoare în Bali, la 31 martie, transmite News.ro.

Anunţul FIFA a generat reacţii ale oficialilor Federaţiei Indoneziene de Fotbal (PSSI). Preşedintele forului indonezian, Arya Sinulingga a declarat pe site-ul oficial al PSSI că organizaţia condusă de el nu a primit încă o motivaţie oficială de la FIFA pentru retragerea dreptului la organizarea Cupei Mondiale U20.

Sinulingga crede că motivele politice nu trebuie să fie cauza unui refuz de participare pentru Israel şi se teme de consecinţele pe care decizia FIFA le va avea pentru fotbalul indonezian.

În acest moment, FIFA trebuie să găsească repede, până în luna mai, o gazdă pentru competiţia care urma să se desfăşoare între 20 mai şi 11 iunie în şase provincii ale Indoneziei: Jakarta, Sumatra de Sud, Java de Vest, Java Centrală, Java de Est şi Bali. Conform comunicatului FIFA, datele competiţiei rămân neschimbate.

Israel, calificată la Mondialul U20 după ce a jucat finala Europeanului unde România a pierdut toate meciurile

Indonezia a primit dreptul de a organiza competiția după ce președintele țării, Joko Widodo, și-a luat angajamentul că Israel nu va întâmpina nicio problemă. Dacă lucrurile nu se vor rezolva în curând, Indonezia va pierde statutul de gazdă, iar Argentina, Peru sau Qatar ar putea organiza turneul final.

Israel s-a calificat la Mondialul U20 după ce a terminat a doua într-o grupă cu Anglia, Austria și Serbia la Europeanul U19 din Slovacia, care a ținut loc de preliminarii. Israel a trecut în semifinale de Franța (2-1), dar a pierdut finala cu Anglia, 1-3 după prelungiri.

La turneul din Slovacia, desfășurat în vara lui 2022, a participat și România. „Tricolorii” pregătiți de Adrian Văsâi au încheiat pe ultimul loc în grupa A, după ce au pierdut toate cele trei meciuri: 1-2 cu Italia, 1-2 cu Franța și 0-1 cu țara gazdă.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Anunțul momentului vine din Rusia
Vineri 12 Mai 2023, 11:45
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!