Cel mai bogat fotbalist din lume și-a găsit echipă! Unde a ajuns acum jucătorul cu avere de 20 de miliarde de dolari

Faiq Bolkiah Jefri Bolkiah Ratchaburi Fotbal extern
Ionuț Axinescu
Data publicarii: Luni 26 Iunie 2023, 09:16
Data actualizarii: Luni 26 Iunie 2023, 09:16

Fotbalistul cu o avere de 20 de miliarde de dolari și-a găsit o nouă echipă.

Faiq Bolkiah (25 de ani) este considerat cel mai bogat fotbalist din lume. Fiul prințului Jefri și nepotul sultanului Hassanal din Brunei, o țară în sud-estul Asiei cu doar 445.000 de locuitori și rezerve enorme de petrol, jucătorul născut la Los Angeles era liber de contract din luna mai.

Cel mai bogat fotbalist din lume și-a găsit echipă nouă în Thailanda

Bolkiah s-a despărțit atunci de Chonburi, din Thailanda, iar acum are un nou angajament. Nepotul sultanului va evolua în sezonul viitor tot în Thailanda, la Ratchaburi Football Club. Noua formație a lui Faiq a încheiat campionatul trecut pe poziția a opta.

La Chonburi, pentru care a jucat din decembrie 2021 până în luna mai a acestui an, Faiq Bolkiah a marcat două goluri și a oferit patru pase decisive în 32 de apariții. Salariul său era de 2.700 de euro pe lună, o sumă apropiată de cât va primi și la noul său club, Ratchaburi.

„Sunt nerăbdător să încep o nouă provocare și foarte fericit că mă aflu aici. Sper să fiu liderul unei echipe de top în stagiunea viitoare”, a declarat fotbalistul din Brunei, la prezentare.

Ca junior, Faiq Bolkiah a jucat, pe rând, la Woolton Hill Argyle, Newbury, Southampton, Chelsea și Leicester. Ca profesionist, are în CV clubul portughez Marítimo și experiența recent încheiată din Thailanda. 

  • 200.000 de euro e cota lui Bolkiah, potrivit Transfermarkt.
  • 6 selecții și un gol pentru naționala statului Brunei a adunat nepotul sultanului.

Cine este Faiq Bolkiah, cel mai bogat jucător din lume

Născut în Statele Unite, Bolkiah a copilărit în Anglia, unde a ajuns când avea doar un an. Acolo a mers la cele mai bune școli și a prins dragostea pentru fotbal. Prințul Jefri, tatăl lui Faiq, l-a trimis pe băiatul său în Regat pentru ca acesta să trăiască departe de tentațiile și viața extravagantă a familiei regale din Brunei. 

„Părinții mei m-au susținut mereu în goana mea să-mi împlinesc visul. M-au pregătit psihologic și fizic în copilărie, ei sunt modelele mele”, povestea Faiq pentru FourFourTwo, într-unul dintre foarte puținele interviuri pe care le-a acordat de-a lungul anilor.

Ca fotbalist, Bolkiah se descrie drept un „jucător rapid, căruia îi place să creeze. Joc și extremă, și număr zece. Îmi place jocul direct și vreau să marchez goluri”. Idolul său este brazilianul Ronaldo.

Bolkiah a ajuns în Thailanda după o experiență de coșmar la Marítimo, unde nu a jucat niciun minut! „Când am semnat cu Marítimo, am avut oferte și din La Liga, de la cluburi care voiau să mă ia și să mă împrumute în Segunda División. 

Nu am vrut să mă duc. Marítimo mi-a zis că voi juca și asta era tot ce îmi doream. Dar nu s-a întâmplat asta și regret că m-am dus acolo. N-au fost onești deloc, a fost multă politică la mijloc”, povestea el.

  • 45 de minute a adunat Faiq pentru Marítimo B.

Familia regală din Brunei, excese peste excese. Cum trăiește, de fapt, Faiq Bolkiah

Jefri Bolkiah (68 de ani), tatăl fotbalistului, este celebru pentru extravaganțele sale (VEZI GALERIE FOTO). Fratele sultanului se lăuda la un moment dat cu 2.300 de mașini, inclusiv o flotă de Bentley, Ferrari și Rolls-Royce. Avea un elicopter, opt avioane private, printre care și un Boeing 747, și diamante de sute de milioane de dolari. 

Jefri a cheltuit 7 milioane de dolari pe un covor țesut cu aur și pietre prețioase. Când Faiq a împlinit șapte ani, prințul l-a adus la petrecerea sa pe Michael Jackson, cu un avion privat. I-a plătit atunci starului 17 milioane de dolari. Se zice că, timp de zece ani, Jefri a cheltuit zilnic câte 500.000 de dolari. Avea un harem de 40 de femei, trei neveste și azi este tatăl a 19 copii.

Deși mai reținut și ceva mai discret decât tatăl său, și Faiq Bolkiah are un stil de viață luxos și „picant”. Fotbalistul ține un tigru drept animal de companie (VEZI GALERIE FOTO) și s-a filmat la un moment dat în timp ce îi strecura acestuia mingea printre picioare.

Într-o lună, Faiq a cheltuit 35 milioane de dolari pe mașini, ceasuri și bijuterii. Colegii din Anglia și-l amintesc însă ca pe un tip umil în vestiar. „N-ai fi zis că e al 12-lea urmaș la tron. Inițial, nimeni de la Chelsea nu știa de unde vine”, povestea Ruben Sammut, fost coleg cu Faiq la juniorii lui Chelsea, pentru The Athletic.

„Orice scriu jurnaliștii, eu rămân un om simplu. Am același program zilnic, sunt concentrat pe fotbal. Există echilibru în viața mea. Sigur, îmi place să mă și distrez. Sunt un tip relaxat și fotbalul e cel mai important pentru mine”, spunea jucătorul din Brunei, în presa thailandeză.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!