Bilinguisa Simpore Caster Semenya Guineea Ecuatoriala Salimata Simpore Fotbal extern

Cazul Semenya in fotbal! Doua finaliste de la Cupa Africii, suspectate ca sunt barbati! Vezi cum arata:

Doua surori din nationala statului Guineea Ecuatoriala au fost acuzate dupa finala Cupei Africii pe Naiuni din fotbalul feminin ca sunt de fapt barbati. Un caz asemanator s-a intamplat in atletism, cand alergatoarea Caster Semenya a fost verificata pentru acelasi lucru.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Noiembrie 2010, 16:19
Data actualizarii: Joi 18 Noiembrie 2010, 16:30

Surorile Salimata si Bilinguisa Simpore au atras atentia prin forta lor nemaiintalnita in fotbalul feminin. Cele doua au ajuns cu Guineea Ecuatoriala pana in finala Cupei Africii, pierduta anul acesta in fata Nigeriei. Cele doua tari sunt in razboi dupa ce Guineea reusise sa castige turneul precedent tot in fata nigeriencelor.

Dupa finala din acest an, antrenorul Nigeriei, Eucharia Uche a anuntat ca echipa adversa a avut doi barbati in teren. "Guineea o sa mearga in Germania la Cupa Mondiala anul viitor, o sa fie penibil cand se va afla ca sunt doi barbati in echipa" a spus acesta.

Acest caz vine la un an dupa ce Caster Semenya a cucerit aurul la proba de 800 de metri de la Campionatul Mondial. Alergatoarea a fost verificata de medici dupa mai multi contestatari, care au sustinut ca Semenya e barbat. Nu s-a dovedit a fi asa, dar s-a descoperit ca africanca are hormoni masculini in corp ce o ajuta sa fie mai puternica decat o femeie obisnuita.
 

Modifică setările cookies