"PSG va continua sa lucreze alaturi de UEFA!" Mesajul de ultima ora al presedintelui campioanei Frantei dupa ce a fost reales in Comitetul Executiv

Bayern Munchen Liga Campionilor Paris Saint-Germain Super Liga Europeana Fotbal extern "PSG va continua sa lucreze alaturi de UEFA!" Mesajul de ultima ora al presedintelui campioanei Frantei dupa ce a fost reales in Comitetul Executiv
Dragos-Stefan Soneriu
Gabriel-Alexandru Ionita
Data publicarii: Marti 20 Aprilie 2021, 17:42
Data actualizarii: Marti 20 Aprilie 2021, 17:44

Paris-Saint Germain si Bayern Munchen sustin in continuarea competitile organizate de UEFA.

17:30 Nasser Al-Khelaifi a vorbit la al 43-lea Congres UEFA desfasurat in Elvetia, la Montreux, si a precizat din nou ca PSG va ramane alaturi de UEFA, cu toate ca a fost invitata sa se alature Superligii. El a explicat ca echipa din capitala Frantei continua sa creada ca fotbalul este pentru toata lumea si considera ca orice propunere de competitie care nu are sustinerea UEFA nu va rezolva problemele cu care se confrunta fotbalul in acest moment.


UEFA a anuntat pe retele de socializare ca Nasser Al-Khelaifi, presedintele clubului Paris-Saint Germain si Karl-Heinz Rummenigge, presedintele lui Bayern Munchen au ales la congresul UEFA de marti dimineata sa continue ca reprezentati pentru Asociata Cluburilor Europene (ECA). Cele doua echipe si-au reconfirmat pozitia de membru pentru inca trei ani, mai exact pana in anul 2024.

Aceasta decizie vine dupa decizia de luni a celor 12 cluburi fondatoare a Super Ligii Europene sa se retraga din Asociata Cluburilor Europene.

Florentino Perez, presedintele competitiei a declarat luni seara ca cele doua echipe nici macar nu au fost invitate la Super Liga Europeana, insa The Guardian a lansat un document nepublicat cu numele echipelor invitate, iar printre acestea se aflau Paris-Saint Germain si Bayern Munchen.

Asociatia Cluburilor Europene a fost fondata in 2008 pentru a crea o noua metoda democratica in care cluburile isi pot manifesta opinile asupra decizilor luate de UEFA. Asociatia are peste 232 de cluburi membre, avand cel putin o echipa din fiecare cele 54 de federatii afiliate UEFA.

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!