GALERIE FOTO Arabia Saudită vrea să organizeze turneul final de fotbal feminin, deși femeile aveau interdicție pe stadioanele din țară!

Arabia Saudita cupa asiei fotbal feminin Uzbekistan Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 01 August 2022, 14:24
Data actualizarii: Luni 01 August 2022, 14:37

Alte candidate pentru găzduirea Cupei Asiei din 2026 sunt Australia, Iordania și Uzbekistan.

Arabia Saudită, Australia, Iordania şi Uzbekistanul şi-au depus candidaturile pentru a organiza Cupa Asiei din 2026 la fotbal feminin, a anunţat luni Confederaţia asiatică de fotbal (AFC), conform Reuters.

Saudiții și-au făcut echipă națională de fete în acest an

Arabia Saudită, a cărei naţională feminină a disputat primul meci abia în februarie 2022, are şansa, dacă va câştiga, să organizeze prima competiţie internaţională feminină. 

Deşi Arabia Saudită a făcut mai multe reforme pentru a acorda femeilor mai multe libertăţi, multe dintre drepturile lor rămân restricţionate. Până în 2017, femeile saudite nu aveau voie să intre pe stadioane.

Ultima Cupă a Asiei s-a desfășurat în India

Australia a găzduit ultima Cupă a Asiei în 2006, în timp ce ediţia din 2018 a avut loc în Iordania. Uzbekistan nu a mai găzduit această competiţie care a avut nouă ediţii până acum.

China este campioana en titre a fotbalului feminin asiatic, după ce a învins în finală Coreea de Sud (3-2), la turneul final organizat de India (20 ianuarie-6 februarie 2022). 

Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!