FOTO ȘI VIDEO Unde a fost găsit bolidul Ferrari furat în urmă cu 30 de ani. "Bijuteria" îi aparținea celebrului Gerhard Berger

Ferrari Gerhard Berger F 1
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Martie 2024, 09:06
Data actualizarii: Marti 05 Martie 2024, 09:19

Berger concura în San Marino Grand Prix din 1995, desfăşurat la Imola, în Italia, când Ferrari-ul său F512M a fost furat alături de o altă maşină sport.

Un Ferrari furat de la fostul pilot de Formula 1 Gerhard Berger în urmă cu aproape trei decenii a fost recuperat de poliţie, informează Sky News.

Berger concura în San Marino Grand Prix din 1995, desfăşurat la Imola, în Italia, când Ferrari-ul său F512M a fost furat alături de o altă maşină sport.

Poliţia crede că maşina - o versiune modernizată a emblematicului Ferrari Testarossa - a fost trimisă în Japonia la scurt timp după ce a fost furată.

Maşina sport, vopsită în clasicul roşu Ferrari şi despre care se spune că valorează aproximativ 350.000 de lire sterline, a fost adusă în Marea Britanie la sfârşitul anului 2023.

Ea a intrat în atenţia Poliţiei Metropolitane în luna ianuarie a acestui an, când ofiţerii au primit un raport de la Ferrari.

Ferrari efectuase verificări asupra unei maşini cumpărate de un cumpărător din SUA prin intermediul unui broker din Marea Britanie în 2023, care au dezvăluit că era un vehicul furat.

"Ferrari-ul furat a dispărut timp de mai bine de 28 de ani înainte de a reuşi să dăm de urma lui în doar patru zile. Investigaţiile noastre au fost minuţioase şi au inclus contactarea autorităţilor din întreaga lume”, a declarat Mike Pilbeam, cel care a condus ancheta.

"Am lucrat rapid cu parteneri, inclusiv cu National Crime Agency, precum şi cu Ferrari şi cu dealeri auto internaţionali, iar această colaborare a fost esenţială pentru a înţelege trecutul vehiculului şi pentru a-l împiedica să părăsească ţara”, a adăugat el.

News.ro

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!