Romania, tot mai aproape de visul Formula 1: "Proiectul e gata, in doi ani se poate construi!" Unde va fi amplasat:

Circuit de formula 1 Romania Tarlungeni F 1
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 August 2014, 16:56
Data actualizarii: Joi 07 August 2014, 16:57

Romania poate avea circuit de Formula 1 langa Brasov. 

Romania e tot mai aproape de visul Formula 1. Se lucreaza deja la o echipa care sa participe in Marele Circ din 2015, dar si de un circuit la standarde internationale langa Brasov. Primarul din Tarlungeni a fost aproape de realizarea lui in 2011, insa partenerul sau s-a retras din proiect. Acum anunta ca in doi ani circuitul poate fi gata.

"Ma chinui de mult sa fac un circuit omologat, cu centrul de cercetare aplicata in comuna la mine.

Eu de multi ani m-am straduit sa fac un proiect, este gata. Am avut finantarea europeana 50%, dar din motive ori politice, ori ca nu s-a vrut, partenerul meu a retras proiectul in momentul in care lucrarile erau scoase la licitatie, dar nu ne lasam si va spun eu ca va fi circuitul omologat iarasi.

Se poate face, nu neaparat de Formula 1. Circuitul se omologheaza de FIA si, in functie de ce competitii, poti sa aduci orice fel de Formule.

L-am avut alaturi de mine pe tatal lui Mihai Marinescu. Din pacate si el a trebuit sa abandoneze din lipsa de finantare.

V-am spus ca sunt in parteneriat cu primaria Brasov. Proiectul se intinde pe o suprafata de 57 de hectare. De exemplu Hungaroring are o lungime de 4,3 km. La noi (circuitul, n.r.)e de 4,7 km proiectat, e mai rapid ca Monaco din toate punctele de vedere. L-as compara cu Nurburgringul sau cu Spa Francorchamps-ul.

Se va crea un centru de cercetare de dezvoltare aplicata in domeniul auto-moto. Se va crea un cluster care va produce subansamble pentru autoturisme. Noi credem in sansa noastra.

Eu cred ca in maximum 2 ani de zile se poate realiza. Sunt si alte lucruri care nu le pot face publice, sunt interese ca se faca si cu bani privati, dar asta doar in momentul in care este contractul este semnat pot dezvalui despre ce este vorba", a declarat Iosif Kiss la Sport Total FM. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!