Zhou Guanyu Accident zhou Grand Prix Silverstone F 1

Pilotul de F1, aproape de un accident teribil, a revenit spectaculos. Mesajul de pe Social Media postat de Zhou Guanyu

La cursa de la Marele Premiu de la Silverstone (Marea Britanie), Zhou Guanyu a suferit un accident teribil.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Iulie 2022, 15:12
Data actualizarii: Luni 04 Iulie 2022, 15:53

Guanyu s-a rostogolit de mai multe ori, după ce Pierre Gasly l-a agățat pe George Russel, care a intrat în monopostul chinezului, și a fost la un pas de un eveniment tragic.

Cu toate acestea, sistemul HALO i-a salvat viața și, în aceeași zi cu accidentul, șoferul de la Alfa Romeo a postat o poză pe Twitter în care a apărut teafăr și nevătămat.

Mesajul lui Guanyu

Zhou Guanyu a revenit luni, la o zi după accident și după Grand Prix, cu un mesaj emoționant pe rețelele social media. Chinezul a mulțumit tuturor și a mărturisit că își dorește mai mult ca niciodată să revină pe pistă.

„Salut tuturor! Mulțumesc pentru toate mesajele frumoase. Vreau să mulțumesc asistenților și echipei medicale de la Silverstone, au fost fantastici. Îmi doresc mai mult ca niciodată să revin pe pistă, așa că ne vedem în Austria!”, a scris șoferul de la Alfa Romeo, pe pagina sa oficială de Twitter.

ARTICOL RECOMANDAT

Protecția care i-a salvat viața chinezului

Formula 1 a implementat în 2018 un sistem de protecție al mașinilor, numit Halo, pentru a atenua sau, în cazul lui Guanyu, pentru a reduce la 0 leziunile provocate în urma accidentelor.

Halo este o barieră protectivă, care apără șoferul de resturile zburătoare care pot ajunge în cabina de pilotaj, proiectată special pentru a evita loviturile din zona craniană a conducătorilor.

Modifică setările cookies