Cel mai bogat pensionar din lume: presedintele Ferrari primeste 27 de milioane € ca sa plece din companie!

F 1
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 11 Septembrie 2014, 11:15
Data actualizarii: Joi 11 Septembrie 2014, 11:34

Presedintele Ferrari, Luca Cordero di Montezemolo, a anuntat ca se retrage din aceasta functie. Gazzetta dello Sport a aflat suma pentru care s-a facut aceasta despartire: 27 de milioane de euro.

Presedintele Ferrari, Luca di Montezemolo, a anuntat ca se va retrage din aceasta functie pe 13 octombrie, cand va fi inlocuit in conducerea producatorului de la Maranello de Sergio Marchionne, CEO al Fiat.

Gazzetta dello Sport a publicat astazi suma pentru care s-a facut aceasta despartire amiabila: 27 de milioane de euro - 13,2 milioane de platit pana la 31 ianuarie 2015, plus 13,7 milioane de euro in transe egale, in urmatorii 20 de ani.

"Luca Cordero di Montezemolo paraseste la cererea sa presedintia Ferrari, incepand din 13 octombrie, dupa festivitatile organizate pentru a marca a 60-a aniversare a prezentei Ferrari in SUA. Presedintia Ferrari va fi asigurata de administraorul delegat al FIAT, Sergio Marchione", se arata in comunicatul companiei.

Luca de Montezemolo, 67 de ani, era presedinte Ferrari din 1991, iar plecarea sa din aceasta functie este legata de rezultatele slabe inregistrate in ultima vreme de echipa de Formula 1, cea mai veche si cea mai titrata din Marele Circ.

In urma cu trei zile, Marchione, CEO al grupului Fiat-Chrysler, a declarat ca o schimbare la varful Ferrari nu este pe ordinea zilei, dar a subliniat ca nicio persoana nu este de neinlocuit.

"Rezultatele economice ale lui Montezemolo sunt foarte bune, dar in cazul Ferrari un conducator trebuie evaluat de asemenea si din punctul de vedere al rezultatelor sportive", a spus Marchione, care a adaugat: "Se fac sase ani de cand nu am castigat nimic", in conditiile in care "avem cei mai buni piloti din lume".

Ferrari, aflata in proprietatea Fiat, este singura echipa prezenta pe grila Formulei 1 de la editia inaugurala, in 1950. In palmaresul scuderiei figureaza 15 titluri mondiale la piloti (ultimul in 2007, castigat de Kimi Raikkonen) si 16 la constructori (ultimul in 2008). (Mediafax)

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!