"Astazi nu este o zi usoara!" Mesajul lui Alonso, in ziua in care a anuntat ca se desparte de Ferrari dupa 5 sezoane

Ferrari a anuntat pe site-ul oficial, ca Fernando Alonso va pleca la sfarsitul acestui sezon si va fi inlocuit cu Sebastian Vettel.

La 33 de ani, Alonso a pilotat timp de cinci sezoane pentru Ferrari si a obtinut 11 victorii, 44 de podiumuri si 1.186 de puncte. Dublu campion mondial cu Renault, spaniolul nu a mai putut repeta aceasta performanta si cu Ferrari.

"Astazi nu este o zi usoara, dar privesc in viitor cu mult entuziasm si determinare. La finalul acestui sezon se va incheia aventura mea ca pilot la Ferrari. Multumesc tuturor celor care mi-au fost alaturi in cei cinci ani petrecuti la Ferrari", a declarat Alonso.

Pilotul spaniol va fi inlocuit la Ferrari de germanul Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial cu Red Bull, care a semnat un contract pe trei sezoane. Vettel il va avea coechipier pe finlandezul Kimi Raikkonen, care a concurat si in acest an pentru Ferrari.

"Urmatoarea faza a carierei mele in Formula 1 va fi legata de Ferrari. Este un vis devenit realitate. Cand eram copil, idolul meu era Michael Schumacher care concura pentru Ferrari. Este o onoare pentru mine sa am posibilitatea sa conduc un monopost Ferrari", a spus Vettel, 27 de ani.

Cel mai probabil, Fernando Alonso va pilota in 2015 pentru McLaren, echipa care va primi motoare fabricate de Honda, dupa ce contractul cu Mercedes ia sfârsit la finalul acestui sezon. Alonso a mai concurat pentru McLaren in 2007.





VIDEO PROTVPLUS.RO

Ce aduce EURO 2020 în economia României. Estimările sumelor cheltuite de cei 25.000 de suporteri
BRAT
Modifică setările cookies