Acuzații dure ale lui Toto Wolf! Ce reproșează, după ce Mercedes a retras contestația

F 1 Toto Wolf
Iosif Pintilie
Data publicarii: Joi 16 Decembrie 2021, 17:26
Data actualizarii: Joi 16 Decembrie 2021, 18:08

Max Verstappen a câștigat titlul mondial în Formula 1, după ce l-a învins pe Lewis Hamilton în cursa decisivă.

Pilotul olandez a făcut un sezon fantastic, iar victoria din cursa de la Abu Dhabi i-a adus titlul mondial mult așteptat. Chiar și așa, deși a câștigat 10 curse în sezonul abia încheiat, titlul mondial al lui Verstappen este contestat de Mercedes.

Brandul care a dominat clasamentul constructorilor este de părere că deciziile din ultimele tururi de la Abu Dhabi, când un Safety Car i-a permis lui Verstappen să recupereze din avantajul avut de Hamilton, iar mai apoi directorul cursei a decis ca toate mașinile să îl lase pe Verstappen să treacă în față, înaintea steagului verde, au influențat decisiv deciderea titlului mondial.

Deși eroarea echipei Mercedes a fost mare, păstrând cauciucurile cu pneuri Hard în vreme ce Red Bull Honda a apelat la Soft, Toto Wolf anunță că pilotul său a fost dezavantajat. El a retras ultima contestație, dar chiar și așa se declară nemulțumit.

"Deciziile luate în ultimele patru minute ale acestei curse i-au furat lui Lewis Hamilton un titlu mondial meritat. Modul în care a pilotat, mai ales în ultimele patru tururi, a fost fără cusur. A preluat conducerea la Abu Dhabi încă de la început.

A câștigat încă din start și apoi nu a mai cedat niciodată poziția de lider. Este inacceptabil că l-au furat în ultimul tur al cursei. Din acest motiv, deciziile care s-au luat duminică sunt împotriva valorilor mele personale și personale, dar și al simțului meu de integritate", a transmis șeful de la Mercedes, conform racefans

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!