Bild: RB Leipzig - Spartak Moscova nu se joacă! Rușii, excluși din competițiile europene

Spartak Moscova Europa League RB Leipzig Rusia UEFA Europa League
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Februarie 2022, 14:50
Data actualizarii: Luni 28 Februarie 2022, 14:49

Cotidianul Bild a scris, luni, că UEFA ar fi decis excluderea clubului Spartak Moscova din Europa League, după ce Rusia a invadat Ucraina

Spartak urma să joace la 10 şi 17 martie cu RB Leipzig în faza optimilor de finală ale competiţiei, transmite News.ro.

Bild: RB Leipzig - Spartak Moscova nu se joacă

Dacă decizia va fi pusă în practică, echipa germană se va califica fără joc în sferturile de finală.

Pentru că forul european a hotărât deja că nu vor fi meciuri sub egida sa în Rusia, Spartak pregătea organizarea meciului retur, de acasă, cu Leipzig la Erevan, în Armenia, sau la Baku, în Azerbaidjan.

Partidele din sferturi sunt programate la 7 şi 14 aprilie.

Duminică, germanii de la Sport Buzzer anunțau că sunt șanse infime ca dubla RB Leipzig - Spartak Moscova să se dispute, având în vedere că Germania a decis să închidă spațiul aerian pentru avioanele rusești.

"Asta înseamnă că Spartak Moscova nu va putea călători cu avionul în Germania pentru manșa tur. Sunt posibile excepții pentru această interdicție, însă numai în scopuri umanitare. Partida este programată pe 10 martie, iar Guvernul Federal a anunțat că decizia este valabilă inițial pentru trei luni.

Este puțin probabil ca echipa din Rusia să călătorească 2.000 de kilometri cu autocarul, care ar trece și prin Ucraina, dacă nu se apelează la rute alternative. Același lucru ar fi valabil și pentru sosirea cu vaporul, de exemplu din Sankt Petersburg", a scris publicația germană.

În plus, partida retur dintre Spartak Moscova și RB Leipzig nu se poate juca în Rusia, conform celor mai recente măsuri anunțate de UEFA, ci pe un teren neutru, iar echipa condusă de Paolo Vanoli se poate confrunta cu noi probleme.

"Numeroase alte țări au închis spațiul aerian pentru avioanele rusești, precum Polonia, Bulgaria, Cehia sau țările baltice. Astfel, este posibil ca meciul dintre Leipzig și Spartak Moscova să nu se poată disputa din motive logistice", a mai scris sursa citată.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!