The Guardian, concluzie clară după speculațiile de blat de la Slovacia - România: "Cam atât cu rușinea de la Gijon"

Slovacia EURO 2024 Romania EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Iunie 2024, 09:15
Data actualizarii: Joi 27 Iunie 2024, 09:22

Presa internațională s-a arătat îngrijorată înaintea meciului Slovacia - România 1-1, de la EURO 2024. Un rezultat de egalitat garanta prezența ambelor echipe în optimi, iar nu puțini au fost cei care au susținut că echipele o vor da la pace în mod intenționat.

Înaintea meciului României de la Frankfurt, în presa internațională au apărut numeroase articole în care s-a făcut trimitere inclusiv la "Rușinea de la Gijon", meci de la CM 1982 între Germania de Vest și Austria, 1-0, care a rămas în istorie cu eticheta de "pact de neagresiune", rezultatul calificând ambele formații.

The Guardian, după Slovacia - România 1-1: "Nicio urmă de înțelegere. Demnitatea a domnit"

Au existat numeroase voci care au susținut că acest scenariu se poate repeta la Slovacia - România, însă The Guardian trage o concluzie clară după ce a văzut la Frankfurt: "Demnitatea a domnit într-o noapte furtunoasă, iar România și Slovacia merg în optimi", au titrat britanicii.

"Cam atât despre "Rușinea de la Gijon", partea a doua. România și Slovacia au obținut rezultatul pe care îl știau de dinainte că ar garanta ambelor naționale calificarea, însă nicio urmă de înțelegere. Spre deosebire de meciul dintre Germania și Austria, din 1982, meciul acesta nu s-a jucat într-un ritm de mers, ci cu accelerație maximă, numeroase ocazii la ambele porți, inclusiv în mijlocul unei furtuni apocaliptice. (...)

E adevărat că ambii antrenori au promis înainte de meci că vor juca la victorie, însă puțini oameni i-au crezut. Imediat după startul meciului a fost clar că ritmul este unul ridicat, chiar dacă temperatura se apropia de 30 de grade Celsius", a mai scris The Guardian.

  • România, câștigătoarea grupei E, va înfrunta Olanda în optimile de finală ale EURO 2024. Meciul va avea loc la Munchen, marți, 2 iulie, de la ora 19:00, în direct pe PRO TV și VOYO.
  • Slovacia, care a terminat pe locul 3, va înfrunta Anglia în optimi, duminică, de la ora 19:00, la Gelsenkirchen.

Edi Iordănescu: ”Unii ar trebui să își ceară scuze în fața noastră! Au aruncat cu mizerii spre noi!”

Edi Iordănescu a fost întrebat după meci de către un jurnalist străin în legătură cu speculațiile apărute, iar selecționerul României a avut un discurs foarte dur.

”Sunt unii oameni care ar trebui să își ceară scuze în fața noastră pentru poziția pe care au luat-o în legătură cu acest meci. Cred că a fost clar că ambele echipe au dat totul pentru 80 minute, apoi, desigur, fiecare și-a urmărit interesul.

Toți au făcut tot ce au putut să vorbească înaintea meciului, să dea în echipe, în jucătorii noștri, în munca noastră, în demnitatea noastră. Este rușinos. Ar fi trebuit să aștepte și apoi să ne judece. Asta a fost rușinos, nu a fost frumos.

Au aruncat cu mizerii spre noi, dar nu doar spre noi, ci și spre fanii noștri. Am arătat că avem caracter, România luptă întotdeauna cu mult caracter și, dacă vom pierde și vom pleca acasă, o vom face cu demnitate”, a spus  Edi Iordănescu la conferința de presă.

VIDEO Rezumat Slovacia - România 1-1

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!