Minciuna care s-a viralizat după România - Ucraina 3-0! Fanii români, acuzați că au scandat numele lui Putin + Reacția ucrainenilor

Romania EURO 2024 Ucraina EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Iunie 2024, 09:28
Data actualizarii: Marti 18 Iunie 2024, 09:36

Tricolorii au făcut meciul vieții la Munchen, unde România au învins-o cu scorul de 3-0 pe Ucraina în grupele EURO 2024, competiție transmisă în direct la PRO TV, Pro Arena și VOYO.

40 de mii de suporteri români au făcut o atmosferă superbă la Munchen, pe Allianz Arena, și i-au susținut pe tricolori pe toată durata meciului.

Suporterii români, acuzați că au scandat numele lui Vladimir Putin

Echipa pregătită de Edi Iordănescu a făcut un meci perfect și a marcat de trei ori, prin Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș.

Totuși, victoria României a fost umbrită de o știre falsă care a început să circule pe rețelele sociale și care a fost preluată și de presa din străinătate.

Concret, peste un videoclip în care apar suporterii români în timpul meciului cu Ucraina a fost adăugat un sunet diferit în care îi este scandat numele lui Vladimir Putin, președintele Rusiei, țară care a invadat Ucraina în urmă cu doi ani. Mirror și Gazzetta dello Sport sunt doar două dintre publicațiile care au preluat această informație fără să își dea seama de greșeală, chiar dacă cei de la X.com (n.r. fostul Twitter) au explicat că este vorba despre un videoclip editat.

Audio din acest videoclip este fals. În afară de faptul că nimeni nu a reportat astfel de scandări de la stadion, se poate observa din video că nimeni nu strigă numele lui Putin”, au scris cei de la X.com.

 

Romania ???????? fans were chanting "Putin" to Ukraine

Ucrainenii au recunoscut că videoclipul este fals

Publicația ucraineană unn.ua a explicat că, în urma unei analize a videoclipului, s-a constatat că acesta este fals.

Fanii români au fost acuzați pe nedrept că au scandat numele dictatorului rus și că au afișat steagul Republicii Populare Donețk în timpul meciului cu Ucraina de la EURO 2024. Videoclipurile și pozele care au circulat pe Telegram sunt false.

Un videoclip care a circulat pe Telegram îi arată pe suporterii români în timp ce îi scandează numele lui Vladimir Putin. Cei care au fabricat acest fake-news au înlocuit sunetul original. Acest lucru a fost explicat de către Centrul pentru Comunicații Strategice și Securitatea Informațiilor”, au scris cei de la unn.ua.

VIDEO Rezumatul meciului România - Ucraina 3-0

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!