Ce se întâmplă cu bărbatul care s-a cățărat pe acoperișul stadionului în timpul meciului Germania - Danemarca, din ”optimile” EURO

Germania Danemarca EURO 2024 EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Iunie 2024, 17:56
Data actualizarii: Duminica 30 Iunie 2024, 17:57

Germania s-a calificat în sferturile de finală ale EURO 2024 după ce a învins-o pe Danemarca, scor 2-0, în ”optimi”.

În afara de spectacolul de pe teren meciul a avut parte de o mulțime de evenimente. Partida a fost întreruptă în minutul 35 din cauza condițiilor meteo. După aproximativ 15 minute, partida s-a reluat. La pauză, un bărbat îmbrăcat complet în negru și cu o cagulă pe față s-a urcat pe acoperișul stadionului din Dortmund, cățărându-se pe grinzile de metal.

Bărbatul care s-a cățărat pe acoperișul stadionului din Dortmund a fost eliberat

Este vorba despre un bărbat de 21 de ani din Osnabruck. Autoritățile s-au mobilizat imediat și a fost adus chiar și un elicopter care să ilumineze acoperișul arenei. În cele din urmă, după fluierul final al meciului, polițiștii au reușit să îl aresteze pe tânăr.

Bărbatul era echipat cu un rucsac în care se afla echipament foto-video. Se pare că tânărul obișnuia să se urce pe diverse clădiri din Germania, iar ulterior urca imaginile în mediul online. Meciul de la EURO 2024 a fost un prilej perfect pentru a-și atrage o mulțime de urmăritori, însă se pare că i-a adus doar probleme.

Deși a fost eliberat în urma interogatoriului la care a fost supus de polițiști imediat după ce a fost capturat la finalul meciului, cazul a fost preluat de biroul Investigații Criminale, care va continua ancheta în colaborare cu UEFA.

Oamenii prezenți pe stadion nu au fost în pericol în niciun moment. Poliția din Dortmund exclude o motivație politică. Din momentul în care poliția a aflat despre această situație, la ora 10:11 PM, agenții l-au putut urmări în permanență pe tânărul de 21 de ani. Nu a fost un pericol. Forțele de ordine s-au mobilizat, au adus drone și un elicopter pentru a-l supraveghea pe bărbat.

În cele din urmă, bărbatul a urmat instrucțiunile polițiștilor și a coborât pe o alee la 11:44 PM. Forțele speciale l-au arestat și l-au percheziționat. Bărbatul nu avea asupra lui niciun obiect periculos. Investigațiile au dezvăluit faptul că tânărul a mai făcut fotografii de pe clădiri înalte, în aprilie 2022 la Herne și în mai 2024 la Ulm. În timpul interogatoriului, tânărul din Osnaabruck a declarat că voia doar să facă niște poze frumoase.

Bărbatul a fost eliberat din custodia poliției după ce primele investigații s-au încheiat. Totuși, ancheta nu s-a terminat. Cazul a ajuns la investigații criminale”, se arată în comunicatul poliției din Dortmund.

VIDEO Rezumatul meciului Germania - Danemarca 2-0

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!