Ungaria si-a dat afara antrenorul dupa dezastrul cu Irlanda de Nord! Cine va pregati echipa la meciul cu Romania

Ungaria Irlanda de Nord Preliminarii EURO 2016
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Septembrie 2014, 12:32
Data actualizarii: Joi 18 Septembrie 2014, 13:25

Federatia din Ungaria a luat o masura drastica dupa infrangerea cu Irlanda de Nord din primul meci al preliminariilor pentru Euro 2016

Attila Pinter a fost dat afara de MLSZ (Federatia de Fotbal din Ungaria), in locul lui fiind numit Pal Dardai. Acesta este doar interimar, urmand sa pregateasca echipa nationala in urmatoarele 3 partide ramase din 2014, primul fiind contra Romaniei pe 11 octombrie. Attila Pinter o pregatise in doar 5 partide pe Ungaria, obtinand 2 victorii si un egal.

Dardai este cel de-al 51-lea selectioner al nationalei Ungariei si al 4-lea care o pregateste in ultimul an. "Fotbalul este modul prin care putem sa unim tara. Jucatorii, antrenorii si toata lumea are nevoie de asta. Sunt departe de a fi primul care afirma asta, insa toata lumea trebuie sa traga in aceeasi directie pentru a visa. Sunt convins ca vom progresa, dar pentru a porni in sfarsit pe acest drum, trebuie sa o luam de la zero" a spus Dardai.

Dardai are 38 de ani, el fiind la prima experienta ca antrenor. S-a retras din cariera de fotbalist in 2011, la 35 de ani, dupa ce a jucat 297 de meciuri de campionat pentru Hertha Berlin, echipa la care juca din 1997. Pentru nationala a jucat de 61 de ori, marcand 5 goluri

Doua mari vedete vor lipsi

Venirea lui Pal Dardai pe banca nationalei nu inseamna insa si revenirile lui Szbolcs Huszti, fostul jucator de la Hannover, sau Adam Szalai de la Hoffenheim. Primul si-a anuntat retragerea in 2012, Dardai incercand si atunci sa-l convinga sa revina asupra deciziei. Szalai a anuntat in urma cu 2 saptamani ca nu se va mai prezenta la nationala cat timp Pinter va fi selectioner.

Dardai a vorbit despre situatiile celor doi: "E foarte dezamagitor pentru mine ce s-a intamplat in cazul lui Huszti Szabolcs. De asemenea, revenirea lui Szalai este imposibila. Care e interesul fiecaruia, nu stiu. Cu ei, cu siguranta era mai bine contra Irlandei de Nord" a mai spus Dardai.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!