Moment istoric la Euro 2016! UEFA profita de suspendarea lui Platini si e gata sa ia o decizie surpriza

Moment istoric la Euro 2016! UEFA profita de suspendarea lui Platini si e gata sa ia o decizie surpriza

Euro 2016 ar putea veni cu o premiera pentru un Campionat European.

UEFA ar urma sa decida in ianuarie daca tehnologia pentru linia portii (GLT) va putea fi introdusa la Euro 2016, apoi in cupele europene, a anuntat vineri secretarul sau general Gianni Infantino, la incheierea comitetului executiv al instantei.

"Tehnologia pentru linia portii e pe masa de mai mult timp. Subiectul a fost discutat de curand la o reuniune a arbitrilor, iar in profunzime a fost discutat astazi (vineri). Comitetul executiv a hotarat ca decizia in privinta utilizarii sale va fi luata in ianuarie, insa exista o atitudine pozitiva", a declarat Infantino intr-o conferinta de presa.

"Cand UEFA va hotari sa foloseasca GLT pe langa cei cinci arbitri, va fi pentru Euro si competitiile de club ale UEFA din sezonul viitor (Liga Campionilor si Europa League), ceea ce inseamna 80 de stadioane. Asta presupune provocari tehnice si logistice", a adaugat oficialul.

Folosita in patru mari campionate din Europa (Germania, Anglia, Franta, Italia), GLT a fost utilizata prima oara la o competitie internationala de anvergura la Cupa Mondiala 2014 din Brazilia. Ea a fost folosita anterior la Mondialul Cluburilor din 2012 si la Cupa Confederatiilor din 2013.

Michel Platini, presedinte al UEFA din 2007, acum suspendat de justitia interna a FIFA, se opune de mult timp introducerii in fotbal a tehnologiei, mai ales a celei video.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Brexit îi forțează pe românii din UK să-și caute de muncă în Germania. ”E greu și aici, greu de tot”
BRAT

Modifică setările cookies