Cupa Mondiala

INFOGRAFIE Harta SPAGILOR pentru Cupa Mondiala 2022! Cat si cui a platit Bin Hammam ca sa castige Qatar turneul final

Sport.ro va prezintă o infografie care rezuma dovezile prezentate de Sunday Times pe baza a milioane de emailuri care au ajuns la ziaristii britanici. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Iunie 2014, 18:44
Data actualizarii: Luni 02 Iunie 2014, 19:55

Sunday Times a dezvaluit weekend-ul trecut o serie de emailuri compromitatoare, care sustin teoria conform careia Qatar-ul primit gazduirea turneului final din 2022 in urma manipularii voturilor in Comitetul Executiv al FIFA. 

Sport.ro va prezinta o infografie care rezuma dovezile prezentate de Sunday Times pe baza a milioane de emailuri care au ajuns la ziaristii britanici. Acestea arata cum si pentru ce s-au platit in mai multe randuri sume totalizand peste 5 milioane de dolari catre oficiali din fotbalul african. Chiar daca nu toti acestia avea drept de vot, ei ar fi fost platiti de Mohammed Bin Hamman pentru a convinge cei patru oficiali africani din Comitetul Executiv al FIFA sa voteze Qatar-ul.

Oficialii din Qatar neaga orice implicare a lui Bin Hammam in sustinerea candidaturii tarii lor, insa dovezile sunt din ce in ce mai greu de combatut. Bin Hammam a fost exclus din fotbal in 2011, acuzat de incercare de mituire a votantilor in cadrul alegerilor pentru sefia FIFA, la care candida si el, atunci impotriva lui Sepp Blatter. A castigat la TAS, dar apoi a fost exclus din nou, pentru conflict de interese.

CITESTE SI

Modifică setările cookies