S-au calificat la Mondial și anunță un protest de proporții chiar în timpul turneului! Organizatorii, acuzați că încalcă drepturile omului

Campionatul Mondial Danemarca CM 2022
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 19:22
Data actualizarii: Joi 18 Noiembrie 2021, 19:28

Campionatul Mondial din Qatar se anunță a fi unul foarte tensionat. 

Naţionala de fotbal a Danemarcei va purta la antrenamente un echipament cu mesaje referitoare la drepturile omului în timpul Cupei Mondiale 2022 din Qatar, transmite presa internaţională.

Doi sponsori ai Federaţiei daneze de fotbal (DBU) vor pune la dispoziţie spaţiul lor pentru logo-uri în acest scop.

„Am fost întotdeauna critici la adresa Cupei Mondiale din Qatar şi vrem să intensificăm discursul critic. Intenţionăm să folosim calificarea noastră pentru a lucra ca să existe mai multe schimbări în ţară”, a declarat un oficial al DBU, Jakob Jensen.

Federaţia va avea cât mai puţini reprezentanţi în Qatar şi va evita evenimentele comerciale care promovează ţara gazdă a competiţiei.

„Participarea noastră la Cupa Mondială nu are legătură decât cu sportul”, a precizat Jensen.

În 2010, Qatarul a obţinut organizarea CM 2022, care va avea loc în noiembrie şi decembrie 2022 din cauza căldurii. Tratamentul numeroşilor muncitori migranţi care au lucrat la construcţia stadioanelor a fost subiectul multor critici. 6.500 de muncitori migranţi ar fi murit în ultimii zece ani.

Amnesty International a afirmat în această săptămână că implementarea reformelor muncii aprobate de Qatar pentru a pune capăt situaţiilor de exploatare a muncitorilor migranţi, la presiunea internaţională, este paralizată cu un an înainte de începerea Cupei Mondiale.

În 2017, Qatarul a introdus reforme favorabile mânii de lucru imigrante, inclusiv eliminarea restricţiilor de a părăsi ţara sau de a schimba locul de muncă fără aprobarea angajatorilor, unul dintre cele mai dăunătoare aspecte ale sistemului Kafala, care permitea numeroase abuzuri.

Cu toate acestea, aceste reforme au fost paralizate de un an şi ''vechile practici abuzive au reapărut", susţine Amnesty International.

Mai mulţi muncitori au declarat că se confruntă în continuare cu obstacole considerabile pentru a-şi schimba locul de muncă şi cu posibilitatea de a fi expulzaţi din ţară dacă angajatorul nu este mulţumit, inclusiv reţinerea salariilor şi a beneficiilor contractuale. - Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!