olanda - argentina Argentina Lionel Messi CM 2022

Presa din Argentina exultă după succesul contra Olandei: „Există o echipă care are un Messi de neoprit, într-o versiune mondială!”

Succesul contra Olandei a făcut-o pe Argentina să-și asigure biletul în semifinalele Campionatului Mondial, unde o va întâlni pe Croația.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 10 Decembrie 2022, 00:40
Data actualizarii: Sambata 10 Decembrie 2022, 00:42

Olanda și Argentina s-au întâlnit în sferturile Campionatului Mondial. Sud-americanii au intrat cu avantaj la pauză, grație golului înscris de Nahuel Molina (24 ani), din pasa genială a lui Lionel Messi (35 ani). 

În minutul 73 lucrurile păreau și mai clare. Lionel Messi fructifica un penalty-ul obținut de Marcos Acuna (31 ani) și ducea scorul la 2-0. Numai că Olanda avea să reducă din diferență prin Wout Weghorst (30 ani), în minutul 83, cu o lovitură de cap. Ca în minutul 90+11, același Weghorst să mai marcheze încă o dată și să ducă meciul în prelungiri.

Lionel Messi și coechipierii săi, elogiați în presa din Argentina

La loviturile de departajare, Emiliano Martinez (30 ani) a fost eroul Argentinei. Le-a parat două lovituri olandezilor și a trimis „pumele” în semifinala Campionatului Mondial, unde o vor întâlni pe Croația, care a trecut de Brazia tot la loteria penalty-urilor. 

Presa din Argentina a fost copleșită de modul în care elevii lui Lionel Scaloni (44 ani) au reușit să ajungă în semifinalele turneului final. Publicația Ole relatează că acest succes se datorează exclusiv dăruinței cu care argentinienii au performat, combinată cu „magia” lui Lionel Messi.

„Există o echipă care joacă cu sufletul. Există o echipă care îți face inima să bată. Există o echipă care lasă totul pentru tricou. Există o echipă care are un Messi de neoprit, într-o versiune aproape perfectă, mondială. Există o echipă care se apără cu pielea, care te face fan, care nu te lasă niciodată mințit. Nici măcar când a fost egalată în minutul 11 ​​de prelungire. Există echipa națională, campioana Americii, care este printre cele mai bune patru din lume.

Modul în care naționala și-a revenit dintr-o lovitură, din acele două goluri ale lui Weghorst, primul cu șapte minute rămase și al doilea în ultima suflare, marchează forța spirituală a acestei echipe, de ce există motive să crezi în continuare în acești jucători. Pentru că nu renunță și nici măcar nu pierd, pentru că este o echipă din toate punctele de vedere. O echipă întreagă, din spate în față și din față în spate: sprijinitor, angajat, uneori, de la livrare, mutare. Toți pun sufletul, toți merg la limită și mai mult (chestia cu Paredes de la finalul jocului a fost un exemplu), toți aleargă. De la Julián, care a ajuns aproape pe lateral, trecând prin Alexis (cu un spectacol uriaș) și ajungând în inima lui De Paul, care a ajuns într-un picior.

Și ce să zic despre Messi, despre acest Messi, care a mers la toți, care nu s-a lăsat niciodată și care a marcat două penalty-uri, parțialul 2-0. Și cel din urmă, ca zeii. Este adevărat că de data aceasta echipei îi lipsea mai mult joc, care depindea de izbucnirile lui Messi, explozive ca în cele mai bune zile ale sale, dar asta i-a fost suficient. Și că a eșuat în jocul de pase și, de asemenea, în ultima piesă stabilită. Dar ce e? Avea suflet, inimă și mai presus de orice altceva avea să meargă să-și găsească ceea ce era al lui, cu picioarele obosite, dar cu mândria rănită”, scrie publicația Ole.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!