FOTO Fotbalistul din naționala Argentinei care îi poate îndeplini tatălui său marele vis. "Am jucat cu Maradona, cu Redondo, cu Claudio Caniggia!"

Alexis Mac Allister Carlos Mac Allister CM 2022
Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Duminica 18 Decembrie 2022, 08:45
Data actualizarii: Duminica 18 Decembrie 2022, 09:10

Argentina - Franța, finala Campionatului Mondial, are loc azi, de la 17:00, LIVE BLOG pe www.sport.ro. 

Alexis Mac Allister, mijlocașul sud-americanilor, luptă în finala de azi cu selecționata lui Didier Deschamps și pentru tatăl său, Carlos Mac Allister. 

Ce e mai frumos pentru un părinte decât să-și vadă fiul într-o finală în care poate cuceri medalia de aur?

Dinastia Mac Allister

În vârstă de 64 de ani, Carlos Mac Allister e un cunoscut politician argentinian, care a făcut parte și din Comitetul Olimpic Sportiv din țara. În Argentina, când se vorbește despre actualul mijlocaș al lui Lionel Scaloni, Alexis Mac Allister, se aduce aminte despre Dinastia Mac Allister. 

Carlos, tatăl fotbalistului de la Brighton, a jucat de trei ori în naționala Argentinei, în 1993, însă nu a fost selecționat în reprezentativa care avea să evoluze la Mondialul din Statele Unite, când România a eliminat-o în optimile de finală. 

Acea ratare îl macină și acum. I-a îndulcit sufletul însă cariera fiului său, Alexis (23 de ani).

Carlos Mac Allister nu a prins lotul pentru CM 1994

"Mereu mi-am dorit să joc la Mondial, dar nu am avut șansa asta. Mi-a îndeplinit-o fiul meu, îi sunt recunoscător și sper să câștige trofeul. 

Am avut totuși șansa să joc alături de Maradona, Caniggia, Redondo sau Oscar Ruggeri", a povestit Carlos, fost fundaș stânga, într-un documentar preluat de presa din Argentina. 

Carlos Mac Allister mai are doi băieți. Și ei joacă fotbal: Kevin pentru Argentinos Juniors, în timp ce Francis activează la Rosario. 

Carlos Mac Allister a fondat împreună cu fratele său, Patricio, o academie de sport, la Santa Rosa. În carieră, tatăl actualului mijlocaș al Argentinei, a evoluat pentru Argentinos Juniors, Boca Juniors, Racing Club și Ferro Carril. 

  • 3 selecții a strâns Carlos Mac Allister în națională (1993)
  • 125 de partide a jucat Carlos Mac Allister la Boca Juniors (1992-1996)

Alexis Mac Allister e anunțat titular în Argentina - Franța

Alexis Mac Allister a fost pe bancă doar în prima partidă a Argentinei de la CM 2022, 1-2 cu Arabia Saudită. În celelalte meciuri din maratonul sud-americanilor spre finală a fost titular. 

Alexis Mac Allister mai are contract cu Brighton până în 2025. E cotat la 32 milioane de euro și a ajuns la 13 selecții în reprezentativa Pumelor. 

Pentru finala cu Franța e anunțat titular de publicația Ole. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!