Didier Deschamps Franta Tunisia CM 2022

Deschamps contestă arbitrajul după eșecul Franței cu Tunisia: "Fluierase finalul! Are voie?"

Deja calificată în optimi, Franța a pierdut ultimul meci din grupa D, 0-1 contra Tunisiei.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 30 Noiembrie 2022, 21:53
Data actualizarii: Joi 01 Decembrie 2022, 00:03

Unicul gol al meciului a fost marcat de Khazri, în minutul 58. Franța, care a odihnit foarte mulți titulari obișnuiți, a înscris pentru 1-1 în minutul 90+8, prin Griezmann, însă reușita a fost anulată de VAR.

Deschamps contestă arbitrajul după eșecul Franței cu Tunisia

Inițial, după ce scorul de pe tabelă a devenit 1-1, arbitrul a părut să fluiere finalul meciului, jucătorii pregătindu-se să meargă la vestiare, însă centralul a revenit asupra deciziei și a anunțat că reușita se verifică în camera VAR. După ce a văzut reluările, arbitrul a transmis că golul nu este valid.

Didier Deschamps, selecționerul Franței, pune la îndoială deciziile arbitrului - atât faptul că Griezmann s-ar fi aflat în poziție neregulamentară, cât și faptul că centralul a revenit asupra deciziei de a pune punct jocului.

"Aștept un răspuns. Dacă, după ce a văzut la VAR, se consideră ofsaid... nu cunosc toate regulile, dar apoi mai e și faptul că arbitrul fluierase finalul meciului. Are dreptul să reconsidere decizia? Nu sunt sigur. Am vorbit cu el. Aștept un răspuns", a spus Deschamps, potrivit L'Equipe.

În ceea ce privește poziția lui Griezmann de la gol, Deschamps a mai spus: "Antoine este în ofsaid în primă fază, dar e vorba de mingea a doua".

Final incredibil în Tunisia - Franța

Unicul gol al meciului a fost marcat de Wahbi Khazri, în minutul 58, iar tunisienii au sperat tot meciul cu Australia să nu câștige contra Danemarcei pentru a obține calificarea. Totuși, "cangurii" s-au impus și ei, 1-0, astfel că au încheiat pe locul secund.

Franța a marcat golul de 1-1 în minutul 90+8, însă reușita campioanei mondiale a fost anulată. Antoine Griezmann a trimis mingea în plasă cu mai puțin de 15 secunde înainte de finalul prelungirilor, dar VAR-ul a intervenit.

După gol, jucătorii ambelor echipe au crezut că meciul s-a încheiat, mai multe rezerve fiind surprinse ridicându-se de pe bancă și pregătindu-se să plece la vestiare. Totuși, arbitrul a făcut semn că faza se verifică, iar ulterior a mers la monitorul VAR pentru a revedea golul marcat de Franța.

După câteva zeci de secunde, centralul a revenit pe teren și a anunațat că golul a fost anulat pentru ofsaid la Griezmann. S-a mai jucat aproximativ un minut după, iar Tunisia s-a impus, 1-0 contra campioanei mondiale.

Victoria tunisienilor rămâne doar una pentru palmares, având în vedere că termină pe locul 3 grupa D și sunt eliminați. Franța și Australia merg în optimi de pe primele două poziții, în timp ce Danemarca încheie surprinzător pe ultimul loc.

Clasament final grupa D

  • 1. Franța - 6p (golaveraj 6-3)
  • 2. Australia - 6p (3-4)
  • 3. Tunisia - 4p (1-1)
  • 4. Danemarca - 1p (1-3)
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!