Mircea Lucescu Dinamo Kiev sahtior Ucraina Campionate externe

Mircea Lucescu, mesaj profund la Dinamo Kiev. „Îmi fac datoria de om”. Ce a spus antrenorul

Mircea Lucescu a antrenat-o în Ucraina pe Șahtior Donețk, iar acum este tehnicianul rivalei Dinamo Kiev.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 24 Iulie 2022, 09:19
Data actualizarii: Duminica 24 Iulie 2022, 09:27
Din articol

Numit pe bancă în vara anului 2020, Mircea Lucescu a rămas la gruparea din capitala Ucrainei și în vreme de război. Fostul selectioner al Turciei a mărturisit că nu o va părăsi pe Dinamo într-o asemenea situație. 

„Încerc să-mi fac datoria de om, să nu-i las într-o situație dificilă. Nu am băgat în seamă răutățile din Ucraina că voi pleca și voi lăsa echipa la greu. Sunt o mulțime de oameni care doar vorbesc doar așa ca să se afle în treabă, dar să știți că sunt o mulțime și în România. Sunt tot felul de oameni ratați și agresivi, și nu spun decât niște prostii mai mari decât ei, numai ca să se bage în seamă. Așa este lumea noastră, ca și aici, ca și în România, ca peste tot. Știți cum este, cine poate face, iar cine nu, comentează, înjură sau dă sfaturi.

Campionatele trebuie să se joace acolo unde există acest campionat, nu în exil, deci campionatul trebuie să se joace în Ucraina și acesta este lucrul cel mai important. Nu poți să joci un campionat în extern, pentru că fiecare club de fotbal are proprii suporteri care nu vin.”, au fost cuvintele lui Mircea Lucescu, potrivit sptfm.ro.

Lucescu, antrenor

În cariera de antrenorat, Mircea Lucescu a fost selecționerul Turcei, a stat pe banca tehnică a lui Zenit Saint Petersburg, Șahtior, Besiktas, Galatasaray, Rapid București, Inter, Reggiana, Brescia, AC Pisa, Dinamo, Corvinul și a fost selecționerul României în perioada 1981 - 1986.

Cel mai mult a antrenat-o pe Șahtior Donețk. A fost principal din 17 mai 2004 până în 21 mai 2016, conducând echipa în peste 570 de meciuri.

Lucescu și-a trecut în CV 37 de trofee, cel mai important venind în sezonul 2008/09 la Șahtior când și-a adjudecat Cupa UEFA.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!