Barcelona AS Roma trofeul gamper Campionate externe

Barcelona, 'abandonată' de Roma lui Jose Mourinho! Câștigătoarea Conference League a reziliat unilateral contractul cu catalanii 

Barcelona și AS Roma ar fi trebuit să se întâlnească pe 6 august la 22:00 pentru a disputa trofeul Joan Gamper. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Marti 28 Iunie 2022, 08:27
Data actualizarii: Marti 28 Iunie 2022, 08:30

Catalanii și-au ales-o pe câștigătoarea UEFA Europa Conference League drept echipa italiană împotriva căreia să dispute această ediție a trofeului Joan Gamper. Meciul a fost programat și s-au început demersurile pentru vânzarea de bilete, însă cu o lună și puțin înainte de disputarea meciului, AS Roma a reziliat contractul unilateral. 

Câștigătoarea Conference League a reziliat unilateral contractul cu catalanii 

Barcelona a anunțat printr-un comunicat oficial că echipa lui Jose Mourinho a reziliat contractul, fără motive ulterioare și fără un anunț în prealabil. Gruparea de pe Camp Nou a informat că va căuta o altă rivală pentru ediția din acest an a trofeului Joan Gamper, iar AS Roma urmează a fi reclamată. 

„FC Barcelona anunță că AS Roma a decis să rezilieze, unilateral și fără cauză, contractul semnat de ambele părți pentru a disput trofeul Joan Gamper, care trebuia să se joace pe 6 august pe Camp Nou, într-o ediție care le-ar fi reunit pe prima echipă masculină și feminină. 

Departamentul legal al clubului studiază măsurile oportune pentru a reclama echipa italiană pentru daunele și prejudiciile aduse de decizia neașteptată și nejustificată care afectează clubul și fanii săi”, se arată în comunicat. 

Motivul invocat de AS Roma după rezilierea contractului 

Echipa lui Jose Mourinho a emis un comunicat în care anunța și motivul din spatele deciziei de a se retrage din meciul cu FC Barcelona, acuzând planificarea pre-sezonului. 

„AS Roma comunică faptul că se retrage din participarea la trofeul Gamper, programat în Barcelona pe 6 august 2022. Decizia derivă din necesitatea de a schimba planificarea meciurilor amicale din vară, având ca scop crearea celor mai bune condiții de muncă posibile, pentru sezonul următor, atât pentru echipa masculină, cât și pentru cea feminină. 

Ambele echipe își vor continua drumul de pregătire prin alte compromisuri, de impact mai mic în ceea ce privește călătoriile, care vor fi comunicate în momentul definirii lor. Mulțumim Barcelonei pentru invitație, clubul îi dorește o continuitate bună în pregătirile de vară”, se arată în comunicatul italienilor. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!