VIDEO Știm prima echipă calificată în marea finală NBA! A defilat în Conferința de Est

Boston Celtics Bill Walton Dallas Mavericks Jaylen Brown Jayson Tatum Baschet
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Mai 2024, 08:33
Data actualizarii: Miercuri 29 Mai 2024, 08:36

Boston Celtics, formație cu 17 titluri în NBA, record deţinut la egalitate cu Los Angeles Lakers, joacă din nou finala.

Boston Celtics, echipa cu cel mai bun bilanţ la finalul sezonului regular, s-a calificat în finala ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), după ce s-a impus cu scorul general de 4-0 în faţa formaţiei Indiana Pacers în finala Conferinţei de Est, informează AFP.

Luni, la Indianapolis, în meciul al patrulea al seriei, disputată după sistemul cel mai bun din şapte partide, Boston Celtics a câştigat cu 105-102, obţinând a 23-a sa calificare într-o finală a NBA în care, începând cu data de 6 iunie, are mari şanse să o întâlnească pe Dallas Mavericks, care conduce cu 3-0 la general în finala Vestului cu Minnesota Timberwolves.

Boston Celtics, echipa cu 17 titluri în NBA, record deţinut la egalitate cu Los Angeles Lakers, a acces din nou într-o finală pentru prima oară după 2022, când a fost învinsă de Golden State Warriors. 

Jaylen Brown, MVP-ul finalei Conferinței de Est

Celtics nu au mai ridicat trofeul "Larry O'Brien" din 2008, din perioada triou-ului de succes Kevin Garnett - Paul Pierce - Ray Allen.

Jaylen Brown (foto), autor a 29 de puncte în meciul de luni pentru Celtics, a fost desemnat cel mai bun jucător al finalei Conferinţei de Est, cu o medie de 31,25 puncte. 

Un alt jucător cheie al echipei, Jayson Tatum, şi-a trecut în cont 26 de puncte în cursul acestui meci.

Înainte de meci, Boston Celtics a adus un omagiu fostului mare jucător Bill Walton, dublu campion al NBA, trecut şi pe la Celtics în 1986, al cărui deces a fost anunţat în cursul zilei de luni, la vârsta de 71 de ani.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!