Anglia

Goana pentru salvare! După Trippier, Newcastle transferă și un jucător de la Barcelona

Newcastle a intrat într-o nouă eră după ce clubul a fost cumpărat de Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită, iar gruparea din Premier League încearcă să realizeze câteva transferuri importante pentru a evita retrogradarea.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 19:07
Data actualizarii: Miercuri 05 Ianuarie 2022, 19:08

Penultima în Premier League la jumătatea sezonului, Newcastle a rezolvat deja transferul lui Kieran Trippier (31 de ani), fundașul dreapta de la Atletico Madrid, care va fi transferat pentru aproximativ 14,5 milioane de euro, iar formația din Premier League caută acum și un apărător central.

Newcastle, aproape de transferul lui Samuel Umtiti

După ce negocierile cu Lille pentru transferul olandezului Sven Botman (21 de ani) au eșuat, Newcastle s-a reorientat și își dorește să-l aducă pe Samuel Umtiti (28 de ani), de la FC Barcelona. Francezul nu mai este dorit pe Camp Nou, iar după o jumătate de sezon în care și-a făcut apariția într-un singur joc este gata pentru o nouă aventură.

Publicația catalană Sport anunță că Newcastle este favorită pentru semnătura lui Umtiti, iar acum așteaptă răspunsul francezului. Fundașul ar urma să fie împrumutat la gruparea din Premier League doar până la finalul sezonului, fără a exista vreo opțiune de transfer definitiv, având în vedere că Umtiti își dorește să revină pe Camp Nou în vară.

Samuel Umtiti este jucătorul Barcelonei din 2016, când a fost transferat de la Olympique Lyon, pentru 25 de milioane de euro. Campionul mondial cu Franța din 2018 a strâns 133 de meciuri și două goluri pentru formația catalană, însă în ultimele sezoane a pierdut echipa din cauza mai multor accidentări.

  • 2 milioane de euro este cota de piață a lui Samuel Umtiti, conform transfermarkt.com
  • 30 iunie 2023 este data la care expiră contractul lui Umtiti cu Barcelona
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies