Replică aspră a selecționerului Louis van Gaal, după ce Virgil van Dijk a spus că preferă 4-3-3

Louis Van Gaal Olanda Virgil van Dijk Amicale
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Martie 2022, 14:31
Data actualizarii: Duminica 27 Martie 2022, 14:29
Olanda a învins Danemarca, scor 4-2, într-un meci amical disputat la Amsterdam, care a consemnat și revenirea cu gol a lui Christian Eriksen pentru nordici.

Louis van Gaal (70 de ani), experimentatul selecționer al Olandei, revenit pe banca tehnică în august 2021, după Campionatul European, a surprins la meciul cu Danemarca și a folosit un sistem 3-4-1-2, renunțând la clasicul 4-3-3 din fotbalul olandez.

Replică aspră a selecționerului Louis van Gaal, după ce Virgil van Dijk a spus că preferă 4-3-3

Virgil van Dijk, căpitanul Olandei, a comentat alegerea selecționerului, iar declarația fundașului de la Liverpool a fost interpretă de jurnaliștii de la Voetbal Zone drept "o punere la îndoială a tacticii selecționerului".

"Până acum ne-am antrenat foarte mult, multă tactică, multă ședințe, e o muncă în desfășurare. Am avut momente bune, dar și momente care pot fi îmbunătățite. Vom analiza asta, cu siguranță. 

Am jucat și într-un nou sistem, în care există cerințe diferite pntru jucători, dar cred că am arătat multe lucruri bine. Dacă îmi place sistemul? Eu susțin 4-3-3, dar nu eu sunt selecționerul. Antrenorul are o opinie foarte clară despre asta, s-a văzut și azi", a spus Virgil van Dijk.

Louis van Gaal i-a oferit o replică nu tocmai prietenoasă stoperului de la Liverpool, spunând că el este cel care ia deciziile acum, chiar dacă în startul mandatului i-a lăsat pe jucători să decidă.

"Virgil are preferința asta și a mai spus-o public. Am avut deja o discuție la început, dar antrenorul este cel care decide ce tactică să folosească. Pentru că am avut puțin timp la început, i-am lăsat pe ei să decidă atunci", a spus Louis van Gaal.

Olanda, eliminată în optimile de finală la EURO 2020, este calificată la Cupa Mondială din Qatar, după ce a câștigat grupa G a preliminariilor, din care au mai făcut parte Turcia, Norvegia, Muntenegru, Letonia și Gibraltar.

Louis van Gaal se află la al treilea mandat pe banca naționalei Olandei, după cele din perioadele 2000-2001 și 2012 - 2014. Actuala sa înțelegere expiră în decembrie 2022, după turneul final din Qatar.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!