david popovici Camelia Potec campionatul european de natatie david popovici record mondial Sporturi

Motivul pentru care David Popovici s-a retras din finala de la 400 m liber: „A recunoscut asta!” Ce a transmis Camelia Potec

David Popovici s-a retras din finala de la 400 m liber de la Europenele de la Roma.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 17 August 2022, 18:35
Data actualizarii: Miercuri 17 August 2022, 18:36

Retras din finala de la Campionatele Europene de natație de la Roma, David Popovici a fost suținut de Camelia Potec, medaliată cu aur la Olimpiada de la Atena din 2004, care a spus motivul pentru care înotătorul a preferat să nu concureze la 400 m liber.

Camelia Potec: „Nu îi este frică. A recunoscut că este obosit”

„Sunt lucruri care se întâmplă (n.r. retragerea de la 400 de metri), important e să știi când să spui stop. Să te cunoști foarte bine și să recunoști că ești obosit. A luat decizia alături de antrenorul Adrian Rădulescu.

A și spus că e o cursă pe care vrea să o înoate. A avut o strategie de cursă pe fiecare 50 de metri. După probă a spus stop, pentru că era obosit. Nu se pune problema să se fi retras pentru că îi era frică. David a recunoscut că este obosit, imediat după cursă, înainte să vadă celelalte rezultate.

David este un sportiv de excepție și cu siguranță nu este fricos. La un moment dat se va întâmpla să nu fie primul, pentru că așa e în sport.

Noi am apreciat faptul că a recunoscut că este foarte obosit, mai ales că vin și Mondialele de Juniori. Așa a fost gândit planul încă din septembrie anul trecut, când s-a întors din vacanța după Jocurile Olimpice. În momentul de față a spus că poate continua și poate urmări planul de pregătire stabilit acum un an de zile.

Nu vrem să ne legăm de alte povești citite în presă. Vorbim doar de natație. Faptul că nu există primire oficială publică se datorează parinților lui David Popovici și a antrenorului. Este foarte obosit, nu a mai dorit să facă o conferință.”, au fost cuvintele Cameliei Potec, potrivit Digi Sport.

David Popovici, la Europenele de la Roma

Înotătorul român David Popovici a cucerit medaliile de aur în probele de 100 şi 200 m liber la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. El a stabilit un nou record mondial (46 sec 86/100) la 100 şi nou record mondial şi european de juniori, precum şi al competiţiei (1 min 42 sec 97/100) la 200 m.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies