Manchester United, datorie de 788 de milioane de euro!

Manchester United Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Ianuarie 2010, 12:44
Data actualizarii: Luni 04 Ianuarie 2010, 12:46

Manchester United ia in considerare punerea in circulatie de obligatiuni pentru a-si reduce datoria, care se ridica la 700 de milioane de lire sterline, anunta publicatia britanica Financial Times.

Bancile JP Morgan si Deutsche Bank au sfatuit clubul de Premier League sa ia aceasta masura pentru a-si imbunatati situatia financiara, potrivit FT, citand surse anonime.

Una dintre aceste masuri este emiterea de obligatiuni cu randament ridicat, noteaza cotidianul financiar, potrivit caruia banii astfel stransi pot fi utilizati in mod direct pentru rambursarea unei parti din datoria clubului, de aproximativ 700 de milioane de lire sterline (788 milioane de euro), la diverse fonduri de investitii, banci si institutii financiare.

Manchester United, campioana Angliei in ultimi trei ani, care este listata la Bursa de Valori, a fost cumparat de familia americana Glazer, in 2005.

Potrivit clubului, aceasta datorie nu constituie o problema, deoarece dobanzi anuale la diferete imprumuturi sunt inferioare profitul din exploatare, afirma sursa citata.

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!