FOTO | Astazi s-a inaugurat Sala Polivalenta din Cluj: peste 6000 de locuri, parcare subterana si video box ca in NBA!

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Octombrie 2014, 19:56
Data actualizarii: Luni 27 Octombrie 2014, 20:10

Baschetbalistii de la U Mobitelco si handbalistii de la U Jolidon au fost primii sportivi care au evoluat pe suprafata de joc a Salii Polivalente, in demonstratii organizate in cadrul evenimentului inaugural din aceasta seara.

Cea mai mare Sala Polivalenta din Romania a fost inaugurata in aceasta seara la Cluj-Napoca, dupa lucrari de constructie care au durat 19 luni si in urma unei investitii de 70 de milioane de lei de la bugetul local.

Rezultatul este unul pe masura: o cladire multifuncționala, care la apasarea unui buton isi poate schimba configuratia pentru a gazdui competitii sportive sau mari evenimente culturale. Sala Polivalenta se remarca prin design, depasirea unor recorduri in constructii si folosirea unor tehnologii de ultima ora, de la scaunele retractabile pana la cel mai modern sistem video dintr-o Sala Polivalenta din Romania.

Sala este omologata pentru baschet, volei si handbal. De asemenea, Sala Polivalenta poate gazdui competitii internationale de box, arte martiale, gimnastica, karate, scrima, tenis de masa, tenis de camp sau badminton.

Capacitatea sa variaza intre 6.100 de locuri in cazul unui meci de hochei si pana la 9.700 de locuri, in cazul meciurilor de box; numarul spectatorilor in cazul unor concerte sau congrese profesionale poate ajunge pana la 10.000.

Pentru spectatori, Sala Polivalenta ofera un parking subteran de 443 de locuri, din care 18 rezervate persoanelor cu dizabilitati, zone de garderoba si bar, zone speciale VIP cu acces separat si sali de conferinta. Un centru media le este dedicat jurnalistilor care vor transmite competitiile – caruri TV, reporteri si comentatori. Sportivii vor avea la randul lor toate facilitatile cerute de regulamentele internationale, nu doar pentru joc, ci si in zonele de vestiare sau pentru pregatirea fizica, prin sala de antrenamente si cea de fitness.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!