E CLAR! Copos a luat 10 la BAC, spera sa nu ia 10 si de la Steaua :)) Matematica lui e DIABOLICA: Cum a legat "666" de Dragomir

Dumitru Dragomir George Copos Rapid Steaua Superliga
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 27 Aprilie 2012, 18:52
Data actualizarii: Vineri 27 Aprilie 2012, 18:57

RAPID - STEAUA, duminica ora 21.30, LIVE text pe www.sport.ro si m.sport.ro

Copos e expert in matematica. Stie sa numere banii de minune. Mai ales pe aia pe care trebuie sa ii dea. Inainte de meciul cu Steaua, a calculat cat costa o scandare anti-Dragomir in Romania. Rezultatul e diabolic :)) 666!

Comunicatul de pe site-ul FCRapid.ro:

La 21 aprilie 2012 a avut loc meciul dintre CS Mioveni si FC Rapid Bucuresti, pe Stadionul Orasenesc din Mioveni.
Potrivit Raportului de Observare intocmit de observatorul Ligii Profesioniste de fotbal intalnirea s-a desfasurat in urmatoarele conditii – citez selectiv din Raport:
-          Masuri de ordine si siguranta: s-au respectat prevederile ROAF, LPF si FRF;
-          Comportarea jucatorilor si oficialilor: comportare civilizata si atitudine fair – play;
-          Incidente provocate de spectatori: comportamentul spectatorilor a fost civilizat, neexistand incidente inainte, in timpul sau dupa terminarea jocului. … In proportie de 99,9 % galeria Rapidului a cantat si a scandat incurajari pentru propria echipa.
-          Incidente provocare de jucatori: nu au fost;
-          Eliminari: nu au fost;
-          Sanctiuni aplicate oficialilor: nu au fost;
-          Jucatori accidentati: nu au fost;
-          Persoane neautorizate patrunse in teren: nu a fost cazul;
-          Alte consemnari si observatii: Jocul s-a desfasurat in conditii foarte bune din punct de vedere organizatoric.
Orice om de bun simt poate trage concluzia ca a fost vorba despre un meci desfasurat in deplina normalitate, fara incidente, nici din partea jucatorilor, nici din partea oficialilor. Nici un motiv de tensiune. Cu toate acestea, efectele produse de acest raport sunt naucitoare: ca urmare a unui joc fara nici o problema, FC Rapid este sanctionata de Comisia de Disciplina a LPF cu plata unei amenzi de 10.000 lei ! Motivatia este aceea ca „in minutul 16 galeria echipei Rapid a scandat pentru un interval de 20 DE SECUNDE „M… Dragomir” iar, in minutul 61 aceiasi galerie a scandat „Mitica la puscarie” pentru un interval de 15 SECUNDE.”
Daca Raportul afirma acest lucru, trebuie sa admit ca undeva, in stadion, s-a scandat impotriva domnului Dragomir timp de 35 secunde. Nu a fost frumos, sunt de acord. Haideti, totusi, sa examinam faptele si efectele.
1.    Despre durata scandarilor: un meci de fotbal are minim 90 de minute, adica 5.400 de secunde. Timp de 5.365 de secunde „galeria Rapidului a cantat si a scandat incurajari pentru propria echipa.” – ne spune acest lucru Raportul de Observare. Timp de 15 secunde, adica timp de 0,0065 % din timpul de joc, undeva, in stadion, unii au scandat impotriva domnului „D”. Deci, pentru 0,0065 % din timpul de joc in care s-a scandat „anti”, FC Rapid trebuie sa plateasca o amenda de 10.000 lei !
2.    Despre costul unei secunde de scandare „anti”: ma intreb: daca s-ar fi scandat „anti” intr-una, timp de 90 de minute, amenda ar fi fost de 3.600.000 lei, potrivit Regulii de Trei Simple ? Adica minutul de scandare impotriva domnului „D” este de 666,666 lei ? Ce ciudat, secunda de scandare „anti domnul „D” este de 666 lei. Coincidenta ? 666, numarul biblic al Fiarei !
 
 
1.    Despre autorii scandarilor: Raportul spune ca scandarile au venit din zona galeriei Rapidului. Tot raportul spune ca aceasta galerie numara 500 de suporteri, din cei 4.000 de spectatori din stadion. Ma intreb: cine ar putea sa afirme cu certitudine ca scandarile venite de undeva, dintr-o zona a stadionului, apartineau cu certitudine suporterilor Rapidului si nu oricui altcuiva: suporteri locali, persoane neutre, sau oricine altcineva, nemultumit de prestatiile domnului „D”. E stiut – si Raportul o consemneaza, ca galeria Rapidului canta mereu pentru echipa sa si o incurajeaza permanent. De ce s-ar fi luat de cineva de la LPF, mai ales pe teren strain ? Ar fi fost o provocare inutila. Deci, de unde stim ca scandarea a venit de la cineva care sustinea Rapidul sau de la altcineva, care nu il iubeste foarte tare pe domnul „D” ?
2.    Despre cine plateste amenda: este stiut faptul ca nici o galerie din aceasta tara nu dispune de fonduri din care sa plateasca diverse obligatii, amenzi sau alte asemenea. Deci, amenda va trebui sa fie suportata de club. Intreb: ce vina are clubul, pentru a plati o astfel de sanctiune ? Faptul ca a jucat pe un stadion, undeva unde unii au scandat vrute si nevrute ? Daca meciul ar fi avut loc pe stadionul Giulesti, puteam fi acuzati ca nu am luat masuri de „punere a surdinei”, ca sa nu tulburam pudoarea feciorelnica a domnului „D”. Dar la Mioveni, ce puteam sa facem noi, vreo douazeci si ceva de rapidisti, jucatori cu tot cu oficiali ? Sa scoatem jucatorii din teren si sa ii trimitem in tribuna pentru a „repera” (cum spunea Caragiale) onoarea domnului „D” ? In final, clubul va trebui, deci, sa plateasca amenda. Clubul neavand cine stie ce fonduri pentru astfel de chestiuni, sarcina se va rasfrange asupra finantatorului, adica a subsemnatului. Intreb cu amaraciune: de ce sunt eu amendat de Comisia de Disciplina a LPF pentru niste scandari, undeva intr-un stadion strain ?
3.    Despre iubirea de Mitica: este deja un loc comun faptul ca domnul „D” nu este iubit. Nu e nimic personal. In fotbal iubirea vine din rezultate si din functionalitatea sistemului. Atunci cand rezultatele nu prea mai sunt, cand sistemul nu mai e cel pe care toti il doresc, cand ajungem sa cerem arbitrii straini pentru campionatul intern, cand rezultatele se stabilesc in alta parte decat in teren, iubirea se stinge. Nu e elegant dar este explicabil ca, uneori, lipsa de iubire isi gaseste expresie in scandari incarcate de indemnuri colorate si de sfaturi adresate Justitiei.
4.    Despre inegalitatea de tratament: daca un oficial, cum ar fi domnul „D”, este ofensat, se dicteaza amenda in apararea sa. Daca orice alt oficial, un presedinte de club, spre exemplu, este insultat in aceiasi maniera, de ce nu se iau aceleasi masuri de protectie si pentru protejarea sensibilitatii acestuia din urma ?
In anul 2012 Rapidul a fost amendat cu suma de 120.000 lei, pentru motive asemanatoare cu cazul pe care l-am descris mai sus pentru ca este cel mai recent. Nu mi se pare corect ca niste oameni care isi exercita dreptul constitutional la libera opinie, chiar daca isi permit sa-l critice pe domnul „D”, sa fie supusi unei cenzuri de natura financiara. Adica am dreptul sa il critic pe Presedintele tarii, pe Primul Ministru, pe orice ministru, dar nu am dreptul sa il ating cu nici o vorba pe domnul „D” ?
De ce oare ? Pentru ca valoarea unei secunde de scandare impotriva sa este 666 (lei) ?
 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!