9 decembrie 2016 16:56

Astra-i singura sansa. Calificarea Astrei tine Romania in cursa pentru doua echipe in UCL. Cum arata clasamentul coeficientilor la finalul grupelor UEL

Tragerea la sorti a meciurilor din primavara UEL este luni, de la 14:00, IN DIRECT la Sport.ro

Cea mai tare gala de box a anului, LIVE la ProTV pe 29 aprilie! ASEDIU pe Wembley: Klitschko vs Joshua si Simion vs Quigg!

Fiare dezlantuite in cusca la KOnfruntarea campionilor! Marti, 21:00, in direct la Sport.ro!

Tremura Oltenia: Craiova vrea in Europa! Craiova - Voluntari, joi, 20:30, in direct la Sport.ro!

Ultima etapa din grupele UEL a adus o calificare uriasa pentru campioana Romaniei in primavara europeana, dar nu si la fel de multe puncte in clasamentul virtual al coeficientilor, dat fiind ca Astra a obtinut doar un egal cu Roma, iar Steaua a pierdut la Villarreal.

Cum punctele obtinute de echipele romanesti se impart in acest sezon la 5, adica la numarul de reprezentante cu care Liga I a intrat in competitiile europene, ziua de ieri i-a adus Romaniei doar 0,2 puncte in clasamentul coeficientilor.

In acest moment, tara noastra mai are de recuperat 1,2 puncte pentru a putea urca pe locul 15 (17 in prezent), cel care permite ocupantei sa trimita doua echipe in preliminariile UEFA Champions League.

Un avantaj este insa ca principalele contracandidate la acea pozitie din clasamentul coeficientilor, Austria si Croatia, nu mai au reprezentante in nicio competitie europeana, Austria Viena, Rapid Viena, RB Salzburg, respectiv Dinamo Zagreb fiind eliminate.

Pentru ca Romania sa treaca inca din acest sezon pe locul 15, care permite trimiterea a doua echipe in preliminariile UCL, ar trebui sa obtina in primavara trei victorii, un scenariu care in acest moment pare imposibil.

Totusi, un lucru bun rezultat din aceasta ecuatie ramane dat de faptul ca Romania ramane aproape de principalele contracandidate in perspectiva sezonului viitor, cand putem spera ca mai multe reprezentante ale Ligii I se vor descurca mai bine in competitiile continentale.3 comentarii
  • 9 decembrie 2016
    w Sigur... e imposibil sa mai castige de 3 ori, asa cum am fost imposibil s-o elimine pe West Ham, cum a fost imposibil sa se mai califice dupa 0p in primele 2 etape si cum era imposibil ca Plzen sa intoarca de la 2-0 in 10 oameni :))))) Chiar nu stim sa ne bucuram si noi de o calificare muncita si meritata ?...
  • 9 decembrie 2016
    victor doua echipe in UCL pentru ce ?...
  • 9 decembrie 2016
    Stra+Luce+Nthory+de+Nord wcsb ne-a facut de ocara .ca de obicei, risipeste punctele de coeficient adunate din greu de cfr,astra,dinamo,pandurii...
BRAT