Virale

Secretul incredibil al femeii care a fumat 100 de ani si a trait pana la 122 de ani! Cum a reusit sa ajunga la aceasta varsta

O frantuzoaica a trait pana la 122 de ani iar secretul unei vieti indelungate a fost dezvaluita de cercetatori.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 19 Iunie 2014, 09:05
Data actualizarii: Joi 19 Iunie 2014, 09:08

Noile studii arata ca principalul determinant al calitatii vietii si al lungimii acesteia este felul in care gandim si nu genele, asa cum se credea pana acum. O viata plina de stres va duce cu singuranta la probleme medicale grave, ca problemele cardiace si chiar cancer.

De altfel, stresul este principala cauza a cancerului de san, la 160 de pacienti analizati, in timp ce "furia neexprimata si sentimentele retinute" sunt de asemenea o cauza importanta in diverse tipuri de cancer.

Acesta se pare ca este si secretul frantuzoaicei Jeanne Calment, care a ajuns sa atinga impresionanta varsta de 122 de ani. Acesta s-a nascut intr-o familie bogata si nu a avut nicio grija toata viata, ducand o viata de lux. Desi manca dezordonat si a fumat peste 100 de ani, Jeanne nu a avut probleme de sanatate majore.

"Daca nu pot face nimic, de ce sa imi fac griji pentru o problema? Nu am facut niciodata ceva special pentru a avea o sanatate buna, pur si simplu asa a fost", a spus aceasta.

Jean Calment la 20 de ani:.

Modifică setările cookies