Ce amenzi au dat politistii din Vaslui calatorilor din trenuri si din gari care nu respectau regulile anti-COVID

Vaslui Virale Ce amenzi au dat politistii din Vaslui calatorilor din trenuri si din gari care nu respectau regulile anti-COVID
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Octombrie 2020, 02:41
Data actualizarii: Vineri 30 Octombrie 2020, 02:43

Autoritatile au intervenit si au legitimat zeci de persoane.

 

 Politistii vasluieni de la Politia Transporturi au efectuat o actiune de control pentru a urmari felul in care sunt respectate masurile impuse de pandemia COVID-19 de catre persoanele care calatoresc cu trenul, fiind aplicate sactiuni contraventionale in valoare de peste 5.500 de lei.

"La actiune, politistii au fost sprijiniti si de reprezentanti ai CFR Calatori. Echipele de control au actionat in sapte trenuri de calatori apartinand CFR, dar si operatorilor privati si opt statii de cale ferata, fiind legitimate peste 40 de persoane. (...) Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 20 de sanctiuni contraventionale, dintre care 13 la Legea 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. De asemenea, au fost aplicate trei sanctiuni la Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 1 la H.G. 203/1994 pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele privind transporturile pe caile ferate romane si trei la alte acte normative.Valoarea sanctiunilor aplicate este de peste 5.500 de lei", se arata intr-un comunicat de presa transmis de Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui.

Politistii au precizat, de asemenea, ca reprezentantii Politiei Transporturi actioneaza zilnic in gari, aeroporturi si in trenurile de calatori pentru respectarea masurilor legale impuse de autoritatile nationale pentru prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2, precum si pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica.

Acestia au atras atentia cu privire la faptul ca pasagerii trebuie sa evite aglomeratia si sa nu aleaga pentru destinatia lor doar trenurile de la orele de varf si au subliniat faptul ca purtarea mastii de protectie la bordul trenurilor CFR Calatori este obligatorie pe toata durata calatoriei, precum si in zonele de asteptare a trenurilor - statii de cale ferata, peroane, sali de asteptare.

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!